Jag kallar dig för ångest

Trött. Ont. Ledsen. Kär. Krossad. Ångerfylld. Lycklig. Liten. Duktig. Sjuk. Frisk.
Kan man känna alla dessa känslor på en och samma gång?
Om inte, vad är det då detta jag känner nu?
Jag kan, om jag försöker riktigt och länge finna ett ord för den känslan. Kanske två.
Den enda känslan som består av fler.
Jag kallar den för förvirring.
Jag kallar den för kaos.

Jag väljer att utmana mig själv

Tack så mycket för era fina kommentarer! De värmer! :) Ikväll ligger jag i sängen och funderar på vad som är värst. Känslan av att jag inte kan kräkas eller vetskapen av att jag kommer att vara tvungen att göra det en dag. För samtidigt som jag är livrädd för att ens bara må illa önskar jag att jag bara kunde kräkas. Det verkar så lätt för andra. T ex folk som druckit för mycket och behöver få ut det. Att stoppa fingrarna i halsen är inte något jag skulle kunna göra.

Jag vill dela med mig utav ett stort framsteg jag gjorde för ett par veckor sedan. Jag var ute med en av mina bästa vänner. Hon hade fått i sig rejält med alkohol samtidigt som jag var helt nykter. På tåget på väg hem till mig kände hon efter en station att hon mådde väldigt dåligt. Vi hoppade av och jag förvånade mig själv när jag sa; "Vi går iväg en bit så att du kan kräkas." Vi stod och småpratade en stund medan hon kände efter om hon behövde kräkas eller inte. När hon sedan sa; "Jag kommer att stoppa fingrarna i halsen. Du får gå iväg om du vill." sa jag; "Vänta, gör det inte än!" Hon väntade tills jag gick iväg. Jag förväntade mig att jag skulle gå iväg. Men istället ställde jag ifrån mig väskan, ställde mig bredvid henne och höll upp hennes hår. "Jag är med dig hela tiden. Blir det jobbigt så står jag här." Min vän kräktes. Väldigt mycket. Jag, helt nykter stod bredvid och höll upp hennes hår och berättade hur duktig hon var hela tiden. Jag, som har kräkfobi. Jag, som inte ens klarar av att höra ordet "kräkas." När hon var klar blev det dock för mycket då jag kände lukten. Jag fick flera kväljningar och jag trodde att jag själv skulle kräkas men jag klarade det.

Fy fan vad jag är grym! Jag har glömt att ge mig själv en klapp på axeln efter den händelsen. Jag gör det nu i stället. Allt går. Bara man ställer in sig på att klara det! :)


Träning + ångest

Jag har börjat gymma. Vilket känns jobbigt stundtals för att jag är rädd för att bli yr eller börja må illa. För mig är det ju bara jobbigt att vara riktigt trött. Jag tror då att jag håller på att bli sjuk. Blir jag sjuk så kanske jag blir yr och orkeslös, och då kanske jag kräks. Mitt tankesätt, och jag jobbar på att bli av med dessa tankar. Det gick i alla fall bra idag och jag körde slut på mig själv. Hade ångest under hela träningspasset och även nu när jag kommit hem. Men fasen, det är värt det. Man mår så mycket bättre i längden när man tränar! :)


Panik!

Sitter på tåget. I rusningstrafik Snart vid Stockholm C. Vilket betyder mycket folk. Känner paniken. Vill inte. Men tänker ändå! Allt eller inget. Nu kör vi.


RSS 2.0