Noja

Är ju förkyld. Eller nä, har ont i halsen som fan men inga andra symptom. Pojkvännen och jag skulle åka och handla lite. Fick ont i magen. Försökte gå på toa men utan resultat. Nu försökte jag för tredje gången och det kom lite löst. Inte extremt men tillräckligt för att förstå att magen har lite problem just nu. Så han får gå upp till affären själv. Jag känner mig så dålig. Det är inte första gången jag blir lite dålig i magen men det slutar ju oftast där. Jag tror ju alltid det värsta. Att jag ska få akut diarré ute. Så jag stänger in mig. För här hemma känns det tryggare att vara. Så himla tråkigt.

Jobba med ångest

Jag ska till jobbet. Börjar kl 22.00. Men måste dit tidigare och fixa. Och jag är sjuk. Haft ont i halsen i tre dagar och är jättehängig. Det plus ångest då som kommer direkt när jag är sjuk. Jag vill inte detta, men jag måste verkligen. Kan inte göra annat än att sitta och ta det lugnt och ta hand om gästerna. Tänker ni på mig ikväll? Behöver det...

Let it go already

Idag serverades kalkon till maten. Och jag fick ångest direkt. Jag vill minnas att en vän hade gjort ett fb-inlägg för några år sedan då hon skrev att hon hade blivit matförgiftad av kalkon (tror jag) som hon hade köpt på Ica. Så ja. Nu är jag rädd, igen. Och så är jag förkyld på det och hur hängig som helst. Är inte ens mätt. Men vågar inte äta mer. Story of my life...

Stigande

Allt gick bra igår. Men nu måste jag iväg igen. Och denna gång kör jag inte bil utan ska få skjuts. Ska på ett jobb vilket innebär att vi ska åka in mot stan och sen till Solna. Och jag är sjukt orolig. Jag vill inte. Kan inte åka hem när jag vill, kan inte stanna bilen när jag vill, och det kommer att ta några timmar. Om ca 20 minuter ska jag möta upp personen och åka. Och jag kan inte göra något. Måste få detta gjort. Kan inte avboka.

Paniken bara stiger...

Intervju

Ingen vet förutom min familj och en vän att jag har intervju idag. Men jag berättar för er. Jag har en arbetsintervju idag klockan 14.30. Och jag ligger nu i sängen och känner mig så hängig. Jag fryser, är otroligt trött, och har ont i magen. Förmodligen bara nervositet. Men jobbigt, för att jag vill komma igång nu med att duscha och förbereda mig. Usch, detta är så drygt. Men jag håller det jag sa om att förändra mitt liv. Börjar någonstans och det är att finna ett jobb. Detta jobb är perfekt för mig, så jag hoppas jag tar mig igenom detta nu.

Håller ni tummarna?

Krogen & Magont

Jag har gjort en vlogg ifrån min utgång i lördags. Kvällen började otroligt nervöst hemma. Hade bestämt mig för att gå ut på ett glas för en gångs skull. Drack ett halvt glas vin som tog mig 2 timmar att dricka kändes det som. Med en massa sprite i så att det skulle bli mildare. Jag fick ont i magen direkt. Sen kom det och gick under kvällen. Till slut gick jag ut och jag drack två cider. Det är lagom för mig men magonten gjorde sig påmind då och då. Jag hade kul i alla fall och det var trevligt!

När jag kom hem så fick jag väldigt ont i magen, kändes som magkatarr. Och jag somnade inte på i alla fall någon timma efter att jag kom hem. Jag låg och försökte slappna av. Till slut somnade jag och sov gott.
 
En lite bonus i detta inlägg är att jag åkte iväg på den där marknaden igår. Fick inte mer problem med magen och hade det jätteroligt. Men den största bonusen är att jag vågade smaka på en blåmussla igår kväll. Resten av familjen åt och jag vägrade först då jag är så rädd för att bli sjuk av skaldjur, speciell musslor. Men jag vågade! Tyckte inte att det var gott, men jag vågade verkligen och är stolt över mig själv!
 
Här kommer videon. Lite mer liv denna gång då ni får följa med mig ut. :)
Kram!
 

Worse Case Scenario

Hemskt. Drack lite igår och nu är jag lite lös i magen och har ont. De väntar på mig i hallen för att åka iväg hela familjen. Så nu är jag dessutom stressad. Vi ska på en marknad, sen åka och handla, och efter det fira farfar som fyller år. Klarar inte av denna stress. Vill stanna hemma. Tänk om jag blir dålig i magen där borta? Får typ flash backs ifrån när jag blev dålig i Grekland. Försvinn...

Ute på äventyr - Vlogg

Följ med mig ut och handla under en jobbig dag. Just denna dag hade jag inte extremt med ångest men jag var otroligt trött och hängig och hade verkligen ingen lust.

Det gick bra att jobba efteråt. Det var inga problem alls. En gång kände jag lite magont men det gick över fort. Stolt över mig själv.


Vlogg, pågående illamående

Ännu en vlogg. Har märkt att det är otroligt skönt att prata av sig. Jag burkar oftast känna mig lugnare efteråt. Jag pratar lite mer ingående om illamåendet och lite matvanor kring det hela.
 
Kram på er
 

Bergochdalbana

Idag var jag, min pojkvän och pappa i Täby C. Mådde hur bra som helst i bilen. Lite trött bara. När vi kommer fram och kliver ur bilen så börjar jag känna mig lite dålig. Fick ont i magen, förmodligen mens som är på g, och började känna mig slö. Vi gick in i en butik, allt gick bra, men plötsligt gjorde magen mer ont och jag började må väldigt illa. Ångest förstod jag att det var väldigt omgående. Men som vanligt tänker jag också att det kan vara tusen andra saker än ångest. Sa till dem båda att de kan fortsätta titta och att jag väntar utanför.

Väl utanför lutade jag mig över ett räcke och bara tittade ner. Det hjälpte. Min ångest nådde toppen inne i butiken. Dvs att jag som har kräk-fobi kände att det bara skulle komma rakt ut. Men det var i den stunden jag gick ut och lutade mig en stund. Och när ångesten har nått sin högsta dal, så går det bara nedåt igen. Och mycket riktigt. Det lugnade sig och efteråt gick vi runt tillsammans, vi åt glass och umgicks. Inga problem.

Slutsats. Det var himla tufft. Hemskt. Men, ångesten når sin topp och kan bara gå nedåt sen. Och den stunden den är på toppen är inte länge. Tänk dig en bergochdalbana. Den åker upp, upp, upp sakta, stannar där några sekunder, sen släpper den och det går fort neråt. Samma med ångesten. Den stegrar ett tag, sen stannar den längst upp och det är där du får panik. Sen åker den neråt med en himla fart, och sen är faran över. Låter det logiskt?

Ny v-blogg

Här kan ni se min senaste video-blogg där jag pratar lite om kbt och hur jag mår.
 
Kram på er.
 

Kött och magsjuka

Grillade idag. Köttet på grillen låg i typ 20 min minst men det var så segt så gick inte att äta. Men jag tuggade i mig de bitar som gick. Frågade mamma om man kan bli sjuk av det köttet om det inte skulle vara klart men hon sa nej.

Låg i sängen nyss och kände att jag fick ordentligt ont i magen och började få frossa. Så jag blev såklart orolig och sitter på toa. Jag tror dock att mensen ska komma snart så kan vara det med. Men är himla orolig ändå... Jag försöker ta det lugnt.

Allt är som det ska

Jag kunde inte somna om när killen gick till jobbet. Satt vid datorn och jobbade lite medans jag åt frukost. Och så börjar min mage jobba hej vilt och kurrade och kurrade. Blev såklart orolig direkt. Ska köra mamma till jobbet vid 07.00 och försökte komma på bortförklaring. Men bestämde mig för att gå på toa bara. Och det verkar normalt. Så jag försöker lugna ner mig med det.

Vet ni hur mycket popcorn jag åt igår kväll? Mycket! Inte så konstigt att magen jobbar! Måste tänka så för att hålla mig lugn. Allt är normalt.

Lämna mig ifred

Ont i magen. Orolig. Varför har jag ont...? :( Denna orolighet. Jag är så trött, så trött. Vill inte ha ont. Vill inte bli orolig av minsta lilla. Det räcker nu! Hängig är jag också då killen smittat mig med förkylning. Så jag är redan orolig som det är.

Lägg ner nu. Snälla?

Orolig morgon

Jag har varit duktig och vågat jobba denna vecka. Inte heltid men halv/deltid. Igår hade personalen gjort snittar och min uppgift var att servera till kunder. Snittarna var otroligt goda. Fick ta med mig hem då det blev över. Sagt och gjort. Så idag valde jag att äta en rulle med pepparrot, sallad och rökt kött till frukost. Men nu är jag orolig att det hunnit bli dåligt och jag mår lite skumt. Men det har bara gått en dag. Det ska inte vara något problem redan. Så sjukt att ångesten kan lura en till att man mår dåligt.

RSS 2.0