Hemma igen

Resan gick bra. Jag är hemma igen. Otroligt skön känsla efter allting. Fick ordentligt med ångest under landningen i Sverige då den var så turbulent. Men klarade det. Phu.

Reser hem

Då reser vi imorgon då. Blandade känslor. Men nu vill jag mest hem. Fick nog lite ångest kring allt, för nu på kvällen så fick jag lite svårt att andas. Får inte riktigt ner luften i magen. Känner igen detta sedan tidigare men det var några år sedan jag fick dessa slags svårigheter med ångesten.

Nästa gång jag skriver är jag i Sverige. Hoppas att resan går bra nu utan större problem.

Bra dag?

Kl: 08.47

Idag känner jag mig rätt så positiv. Vaknade upp och gjorde lite ont i magen. Försökte ignorera men valde att gå ändå. Tror att det är bättre idag. Det är inte normalt på toa men inte jättelöst. Och så är det sjukt trögt. Alltså inget akut så att säga utan det tar din tid. Och det börjar likna min gamla rutiner. Lite jobbigt såklart att det hör lite ont, men lever med det.

Igår kväll var jag ju ute. Killarna fiskade och jag tittade på. Sedan åt de mar och jag kan ju inte äta skräp så fick göra sällskap och vänta tills jag kom hem till mina mackor. Mackor och ris. Det jag levt på den senaste tiden. Men huvudsaken är i alla fall att jag gick ut och hade kul och inte satt instängd en kväll till. Det var verkligen trevligt.

Vi får se hur resten av dagen fortsätter. Jag hoppas att det har vänt nu och att jag kan slappna av de sista två dagarna nu.

11.02

Nu har jag ätit frukost, låtit det smälta lite och känner mig helt okej i magen. Stabil nog för att bada känns den. Har lite spänningar i den men behöver liksom inte gå på toa mycket mer, pyttelite bara. Så jag tror att det är gaser mest. Jag är iallafall helt inställd på att njuta av sol och bad idag! Sen hem och börja städa upp lite i hela huset och kanske småpacka lite. Om 2 dagar flyger vi igen. Skönt, med tanke på vad jag fått stå ut med här, tråkigt för att man äntligen börjar må bra nu, två dagar innan hemfärd. Måste ha en plan för nästa år. Varför blir jag alltid dålig i magen de senaste tre åren? Bara de senaste tre åren. Annars har det inte varit några som helst problem! Och under dessa tre år har min mage inte varit som värst heller. Det är konstigt. Men jag får inte tänka på det nu. Måste njuta. På med badkläderna!

Kl: 20.28

Haft en jättebra dag. Men nu kan jag istället inte gå på toa! Haha. Så jag fick såklart ångest över det istället. Vill gå ut men orolig. Typiskt. Men jag får inte backa och bli rädd för det. Leva lite var det ju! Hoppas ni har en fantastisk kväll!

Värre igen

Kl: 12.04

Idag är det värre. Och jag tror att jag medicinerar fel. Trodde influensa men jag vet inte, magkänslan säger inte maginfluensa. Är tillbaka på att tro att det är IBS. När jag lägger mig ner känns det lite bättre. Men det hugger i magen och går lite oftare på toa men det kommer lite bara. Mådde otroligt illa också men känner sån där illamående-hunger. Så jag äter kex då och det blir bättre.

Är så orolig över hemfärden. Vägrar må såhär på 40 minuters resa i bil till flygplatsen och sen 3 timmars flyg på det. Vill hem men samtidigt inte med andra ord. Låt mig bara vakna ur denna mardröm. Sådan otur. Varje semester...

14.20

Nu mår jag rätt bra. Ingen mer toa, ätit lite grann, och endast lite magont men pyttelite. Vi får se. Vill inte hoppas på för mycket.

16.24

Jag har legat i soffan, suttit på altanen och tittat på när de spelar spel där uppe. Och jag har knappt känt av något. Lite ont i magen nu när jag ligger ner konstigt nog. Men annars typ ingenting. Vänder det nu, tro? Oh happy day i så fall!

Kl: 22.58

Jag har inte varit dålig mer. Och magen har känts väldigt lite. Gick till och med ut ikväll! Just nu mår jag toppen. Snälla håll i dig nu!

Bortdomnad

Skrivet 24/8

Kl: 07.42

Jobbig kväll vid läggdags igår. Började bli så orolig att jag mådde illa, det började bränna i magen och det gick liksom ut över bröstet och armarna. Skum känsla men som att det domnade. Att prata med killen hjälpte mig att fokusera på annat. Till slut sov jag helt okej. Vaknade några gånger under natten. Vaknade nu för kanske en kvart sedan och hade ont i magen. Sitter på toa nu men kommer väldigt lite. Trögt idag. Så jag får väl nöja mig så och hoppas på att kunna sova ett par timmar till i alla fall.

Kl: 10.27

Vaknat upp igen och tagit min magmedicin jag köpte på Apoteket här i Grekland. Det gör lite ont i hela magen. Märker på pojkvännen hur frustrerande han tycker att det blivit nu. Vi pratade om det igår innan vi somnade. Magen och min ångest sätter käppar i hjulet. Vi kan inte flytta in till något eget, detta pga att jag inte har ett fast jobb och tjänar för lite. Jag kan inte jobba normalt pga min ångest. Det är mycket jag inte kan göra pga min ångest. Och det tär på honom och på vår relation. Det märker jag. Jag har försökt att förklara att situationen är komplicerad och att jag vill så gärna men att det tar stopp. Vad ska jag göra? Kbt funkade en gång men nu andra gången funkar det inte så bra. Min terapeut och jag ses så sällan också och vi pratar mest när vi ses. Skönt att prata av sig, men då blir det inte så mycket kbt. Lite övningar har vi gjort men det räcker uppenbarligen inte.

Det är jobbigt med magen för ena sekunden känns den bättre som jag skrev tidigare, och sen blir den sämre igen. Nu känns den t ex sämre igen. Är lösare och gör ont. Igår morse var jag ju så glad att det ändå var helt okej och att jag bara gick på morgonen och sen dröjde det tills kvällen. Jag ska försöka att tänka så igen nu bara. "Struntsumma att det är lite löst. Ut med allt bara och försök att njuta av din dag."

Oj vad jag försöker att vara positiv. Jag försöker. Men känns inte som att försöka räcker nu...

Kl: 13.10

Det höll inte länge. Halvtimma, sen bar det hemåt igen. Magen mår inte bra och går på toa löst igen. Fick också veta nu att min kusin har fått samma som jag. Sammanträffande? Har jag IBS och han magsjuka eller har vi båda magsjuka? Just nu vill jag nästan till läkaren så att de får kolla mina värden. Men hur roligt är det utomlands, 4 dagar innan man ska resa hem? Vad är det som händer? Varför har jag drabbats av detta elände? Personen med gigantisk fobi för magsjukdomar drabbas. Är det inte typiskt? Och magsjuka ska väl inte hålla på såhär i 4 dagar? Vet inte vad jag ska ta mig till. Får panik.

Kl: 14.09

Maginfluensa sägs det att det är nu. Ska få någon ny medicin som ska hjälpa. Vilken jävla semester...

Kl: 15.37

Har tagit medicinen, ätit väldigt lite då och då och sovit lite grann. Nu fick jag höra att min kusin mådde bra tydligen. Förstår ingenting. Har inte gått mer på toa men magen gör ont. Tänkt tanken om det skulle vara allvarligt men tror inte det. Om det nu är influensa borde magen bli bra snart. Jag känner liksom fortfarande hunger och det är så konstigt. Men är glad över det. Kunde varit så mycket värre. Men nu är det inte det. Det får jag vara glad för. Måste krya på mig nu. Jag är ju på semester...

Kl: 17.08

Pratade med min faster. Och min kusin är här och umgås med killen. Han mår bra. Började gråta i telefon med faster. Hon sa att jag måste sluta jaga upp mig, att jag bara har en influensa och att jag måste försöka göra något ändå. Och ju mer jag jagar upp mig och är orolig, så kommer det att fortsätta att göra ont i magen. Grät en hel del och känner mig fortfarande lite ledsen men känns bättre för stunden. Och min pojkvän kom ner och löjlade sig för att jag skulle skratta lite. Guldvärd är han. Han ver exakt vad han ska göra för att få mig att skratta. Jag älskar honom och uppskattar honom så mycket att mitt hjärta spricker. Förstår att han blir frustrerad och irriterad. Vi har pratat om att jag måste byta min livsstil. Bättre mat, träning, skaffa ett jobb och så kanske min ångest får en balans i alla fall. Jag måste försöka. Kanske gå till en kostrådgivare igen. Kanske arbetsträna. Det borde man väl kunna fixa via remiss från läkare? Detta räknas ju som psykisk ohälsa. Jag måste. Det kommer att vara tufft men jag måste. Heja mig.

Kl: 19.35

Magen har börjat göra ont igen och nu även ryggen. Men jag har också legat ner länge. Går upp ibland och bara går runt lite eller sitter med min kusin och min pojkvän en stund men orkar inte sitta så länge. Tungt i magen, ont i ryggen och oro. Har dock försökt att oroa mig så lite jag kan nu. Det gör det bara värre. Min pappa smsar då och då och frågar hur jag mår. Jättesnällt. Han säger hela tiden att det kommer att bli bättre. Han känner sig såklart hjälplös hemifrån. Min pappa och jag har en fin relation. Det uppskattar jag. Saknar Sverige nu...

Tappert försök...

Det gick sådär... Hemma igen. En timma klarade jag. Det var proppfullt. Fick ont i magen och fick gå åt sidan en stund. Samlade mod och försökte igen men det gick bara inte. Fick bli hemåt, och killen och jag blev lite ovänner påväg hem också. Magen började hugga ordentligt så gick på toa. Det är ungefär som i morse. Inte normalt men inte katastrof heller. Nu är den mer trög på att komma igång.

Jag har ju sedan tidigare IBS och magkatarr. Läste på lite om IBS idag igen och symptomen stämmer. Stress och oro triggar, vilket blev ett bevis ikväll. Och jag är orolig allmänt. Så jag gjorde ett tappert försök. Och magontet har lagt sig nu efter tömning av tarmen. Men sitter kvar då jag inte känner mig klar. Också ett symptom av IBS.

Ber om ursäkt för så många inlägg. Men här finns inte mycket att göra förutom att bada och gå ut och så vidare, så man tänker och känner mycket i samband med att man slappnar av. Magen är i alla fall bättre, men ikväll blev den uppstressad och uppenbarligen triggar det igång något. Hoppas på att det lugnar ner sig nu. Ny dag i morgon.

Bara nu

Förbereder oss för utgång. Jag har bara gått på toaletten en gång idag och det var ju inte direkt katastrof-löst så jag är ju på bättringsvägen. Men jag är fortfarande otroligt nervös inför kvällen. Tänk om det bara kommer ute bland folk? Det är fullt på gatorna pga något firande. Sitter nu på toa och väntar. Ifall jag skulle behöva. Men det kommer ingenting. Så jag borde ju vara glad. Min mage mår ändå rätt bra. Förutom lite smärta när jag äter. Men den är ju inte återställd än så det är normalt.

Det är detta jag gör fel. Jag tänker. Alldeles för mycket. Katastrof-tänkande lider jag av. Istället för att njuta av min semester dyker det massor av "tänk om" upp. Tänk inte om. Lev nu. Varför kan jag inte bara leva nu?

Jag tänker resa mig upp och gå ut nu. Inget tänk om. Bara nu. Nu.

Bättre dagar

Stolt ögonblick. Vaknade i morse, ont i magen. Gick på toa, inte normalt men bättre. Tog min tablett, åt frukost, väntade en timma, inget mer toalettbesök. Så vi gick ner till stranden och sen åt vi lunch hos mina farföräldrar. Får inte i mig mycket innan magen värker lite igen och jag får vila i soffan, men går också över fort. Så jag är glad över att jag vågade mig ner trots att jag kände mig otroligt svag. Börjar bli bättre äntligen. Har köpt nya tabletter på Apoteket också som jag ska ta någon vecka som en kur. Det ska bli bra detta.

Haft mycket upp och ner under dessa dagar. Mycket positivt tänkande men också negativt. Det har inte varit lätt men haft mycket stöd av pojkvännen och familj. Extremt tacksam.

Vill ut nu

Skrivet 22/8

Jag sov hela natten. Idag är det bättre i magen när jag går på toa. Men jag har fortfarande rätt ont. Men är inte lika lös. Det börjar gå mot det normala nu verkar det som. Nu är frågan om man orkar gå och bada. Men det känns riktigt dumt att inte göra det under semestern. Jag vill bara inte få ont igen ute eller behövs springa på toa när vi är där. För min pojkväns skull ska jag göra allt för att ta mig ut. Stackarn hade inte mycket att göra under hela dagen igår. Håller tummarna på att magen orkar med...

Kl: 11.51

Nu börjar jag tappa tålamodet. Nu vill jag bara hem. Det har regnat och är inte badväder. Jag kan ändå inte pga magen men min stackars pojkvän har det så tråkigt. Han är en rätt så rastlös person och jag kan bara tänka mig hur dåligt han mår av att bara vara hemma såhär. Och min mage känns bättre ena sekunden och värre nästa. Jag orkar inte. Jag vill hem nu. Vill blunda och titta upp när jag ligger i min egna säng. Vill brista ut i gråt. Ena sekunden tänker jag att det bara varit för mycket dålig mat, andra sekunden får jag panik över att det ska vara någon bakterie och att jag ska smitta min andra hälft. Har en inre stress som gnager. Snälla bli frisk nu. Snälla låt mig vara ifred. Inne på mitt tredje dygn nu. Hur länge ska sånt här egentligen hålla? Och så skrämmer min faster mig med att det går magsjuka här omkring. Det är ju bra att säga så till nån som mår dåligt. Däremot är hon hypokondriker så hon är värre än jag. Ta bara slut nu...

15.02

Fick en tablett av min faster nu. Den ska hjälpa tarmen på något sätt. Hon brukar ta den när hon får problem med magen. Hoppas det hjälper för jag har himla ont från och till. Och när jag försöker gå på toa så kommer det så lite men smärtan försvinner en stund i alla fall. Det kommer lite som hugg typ och eskalerar i smärta, håller sig där en stund och lägger sig sedan igen. Börjar fundera vad tusan det är för fel på mig nu. Jag äter ju och dricker normalt och känner t om hunger. Magsjuka är nog uteslutet. Men bakterie har jag börjat fundera mer och mer på nu. Det är ju typiskt. Min pojkvän gick ut för att handla nu. Stackarn har ju varit instängd. Grät tidigare för att jag kände mig så skyldig till att han hade så tråkigt. Känner ordentligt med skuld över detta. Men det är ju inte mitt fel. Jag har ändå hållit mig väldigt lugn jämfört med hur illa det brukar kunna bli med min ångest. Mått illa ett par gånger då jag trott jag ska kräkas men har lugnat ner mig varje gång.

Nu ska jag bara vänta på att tabletten börjar göra sitt. Hur det ska kännas vet jag dock inte. Återstår och se om nåt blir bättre.

17.58

Vill inte hoppas för mycket men just nu känns det helt okej. Det gjorde det dock igår också vid denna tid så vi får se. Ropar inte hej ännu...

Enormt stöd

Skrivet 21/8-2015
Kl: 08.47

Dag två med dålig mage. Utomlands. Långt ifrån hem. Mardröm. Vet inte varför min mage gör såhär. Tror fortfarande att jag ätit för mycket och för dåligt. Man äter ju mycket friterat, stekt, mycket vitlök i tex tzatzikin och så vidare. Jag har klarat av att äta såhär tidigare men uppenbarligen så börjar jag bli gammal. Haha.

Min pojkvän är sådant stöd. Det är fantastiskt. Jag kan berätta exakt hur jag mår, han blir inte det minsta äcklad av att jag sitter med dålig mage en våning under honom just nu. Han smsar med mig och stöttar mig till fullo. Tröstar med att sånt händer ibland med mycket skräpmat, att jag inte ska vara rädd utan bara låta det vara som det är. Han är fantastisk. Hade nog inte klarat detta utan honom. Min hjälte.

Jag kämpar i alla fall på. Detta är inte den trevligaste biten på semestern direkt...

Kl: 12.19

Fortsätter ha ont i magen och vara dålig. Men är inte så rädd. Jag mår inte dåligt i övrigt och kan äta och dricka utan problem. Den rensar nog bara ut det som inte bör vara där. Försöker vara stark.

Kl: 14.12

Det fortsätter... Jag trodde att jag skulle kräkas för en stund sen men jag tror att jag bara fick sådan ångest kring det hela. Fortsätter att gå på toa ungefär varje halvtimma. Försöker att dricka vatten och äta lite rostbröd så gott det går. Känner lite hunger samtidigt som det nu är lite svårt att få ner både vatten och bröd. Det känns jobbigt att inte få vara hemma i sin egen säng just nu. Vill inte vara dålig utomlands. Det är verkligen hemskt. Men mår okej trots omständigheterna. Fortsätter att kämpa allt vad jag kan. Det är över snart...

Kl: 20.39

Har ätit lite då och då. Allt går ner nu men går fortfarande på toaletten. Det kommer dock mindre och mindre nu och jag har ändå ätit 3 små portioner pasta sedan sista gången jag gick ordentligt. Min pojkvän lagade pasta åt mig nu på kvällen. Underbar. Jag är mest ledsen över att vi inte gått utanför dörren idag. Och blir hemma ikväll med. Är för dålig. Märker att han har tråkigt stackarn. Förra året var det ju likadant. Sjuka båda två, instängda utan någon annat på tv än grekiska. Lider med honom. Han är fantastisk som finns vid min sida. Och jag hade gjort samma sak för honom. I alla lägen. Jag älskar honom.

22/8
Kl: 00.10

Inte varit mer dålig. Bara pyttelite. Tror att magen börjar bli bättre nu. Håller tummarna. Det har varit ett tufft dygn... Dags att försöka sova. God natt.

Blev dålig...

Skrivet 20/8-15
Kl: 23:48

Vad hände? Jo jag sitter på toa nu med dålig mage. Den säger väl ifrån nu. För mycket dålig mat och för mycket mat allmänt tror jag. Mår inte dåligt i övrigt. Bara lite dålig i magen. Det kan hända alla. Behöver inte vara sjukdom.

Försöker bara ta det lugnt nu och hålla ångesten så långt bort som möjligt. Kan vara 1000 orsaker och ingen av dem behöver vara sjukdom. Mår redan bättre efter att ha suttit en stund på toaletten så det borde bli bra detta.

För bra för att vara sant

Ikväll är en tuff kväll. Vi äter mest snabbmat och jag som har magkatarr vill inte få problem här. Har inte heller fått det. Men som vanligt blir jag rädd och ser saker i förväg. Så nu hat jag ont i magen, känner att jag behöver gå på toa och är orolig. Vi sitter ute på stället vi ätit på. Orkar inte ha det såhär på min semester. Det gick så bra de första dagarna. För bra för att vara sant tänkte jag, och mycket riktigt. Nu börjar det. Och jag börjar redan oroa mig över resan hemåt om 8 dagar.

Kan man inte bara få gräva ner sig i sanden någonstans? Riktigt ledsen...

Dålig mat

Hittills har jag mått väldigt bra här i Grekland. Bättre än förväntat. Men nu har ångesten smugit sig på då och då. I förrgår åt vi fisk på restaurang. Ni som följt mig vet att både jag och killen blev sjuka av denna fisk då den inte var färsk utan gammal förra året. Men vi åt. Han vågar allt han. Jag är feg. Så fick ont i magen efter och så vidare men jag utmanande mig själv. Det är det viktigaste. Och jag blev inte sjuk. Riktigt gott var det också. Men som ni förstår fick jag flash backs. Men är glad över att jag gav det en chans.

Har efter det haft lite jobbigt ibland med ångest och illamående men det har stannat där. Så än så länge har jag mått väldigt bra och hoppas på att det förblir så.

På semester

Skrivet 15-8-2015

Inget wi-fi så vet ej när detta kommer upp. Är på semester. Kom hit igår och vill inte jinxa mig själv men allt har gått väldigt smidigt. Gick upp kl 03.00 med bara ett par timmars sömn. Åkte till Arlanda vid 04.00. Ingen ångest. Flög kl 06.30 i 3 timmar. Ingen ångest alls. Åkte bil i ca 40 min på Grekland snåriga vägar, ingen ångest. (!) Var ute och åt lunch, badade på stranden, åt middag, tog några drinkar ute. Ingen ångest! Höll igång utan sömn och dessutom med en förstoppad mage, som verkar släppt lite nu. Är stolt! Så himla stolt!

Ruttet ägg

Sitter vid datorn och fixar lite och så känner jag hur jag får ont i magen. Och så börjar illamåendet såklart. Gick in till pojkvännen och frågade om han mådde dåligt. Kanske var det efter maten. Men nej, han mår bra. Falukorven jag tillagade hade stått 2 dagar i kylen i sin påse. Hade använt halva för ett par dagar sedan. Två dagar ska väl inte vara något problem. Eller? Luktade på den och kände inget konstigt. Jag har på senare tid försökt att lukta mig fram till om saker och ting är dåliga. För ett par veckor sedan gjorde jag vattentestet på ett ägg för att visa min pojkvän att det fungerar. (Googla gammalt ägg test vatten). Och det flöt ju då. Ägg som är gamla flyter i vatten. Och bara för att utmana mig själv, och för att bevisa för mig själv att mitt luktisinne kommer att reagera nu om jag kläcker ägget, så gjorde jag det. Jag kläckte det och det luktade helt ruttet. Glad att jag gjorde det för det visade mig på något sätt att jag ska lita på mitt luktsinne. Näsan och ögonen vet mer än vad man tror.
 
Magonten har lagt sig lite. Glömmer bort det när jag sitter och skriver. Men det kommer tillbaka så fort jag uppmärksamma det igen.
 
Ta slut någon gång. :(

RSS 2.0