Klarar allt, bara jag vill

Nära tre timmar har gått sedan jag tog tabletten och inga biverkningar! Är stolt över att jag vågade. Trots att det kanske är en väldigt liten sak för många... Det är stort för mig. Så jag ger mig själv en klapp på axeln!


Biverkningar

Idag är jag nervös. Jag börjar på p-piller efter flera år utan. Aldrig haft dessa. Och såklart läste jag biverkningarna. Det ska man nog inte göra om man har sådana fobier som jag har. En vanlig biverkning är illamående. Mindre vanlig kräkningar. Men det är inget snack om saken. Om 30 minuter, klockan 20.00 tar jag mitt första piller! Heja!


V-Blogg!

Ett nytt videoinlägg är här! Här pratar jag om vad som hänt på senaste, hur det gått och hur jag mår idag. Jag hoppas att jag inte tråkar ut er! :)
 
 

Fråga till er!

Hur tampas DU med din panikångest och fobi? Den som vill får gärna skriva ner sina tips att dela med sig med andra här. Man får vara helt anonym, det är ens eget val.
 
Jag försöker att strunta i det. Ignorera min ångest helt enkelt. Fortsätta min promenad även om det börjar hugga i magen. Fortsätta sjunga även fast det känns som att jag har en stor klump i halsen. Vad gör ni för att hantera det hela? Dela gärna med er. Vi hjälper varandra.

Dagisbaciller

Jag är rädd, nojig och ångesten smyger sig på. Jag hjälper mina föräldrar och städar på deras jobb. I sommar åker de utomlands, och jag blir den som städar åt dem. Alltså toaletter bland annat. På dagis. Där det går magsjuka hela tiden. Hur ska jag klara av detta? Har testdagar nu och håller på att lära mig rutinerna. Hoppas att jag slipper sjukdomar...


Tack

Hej hörni.
 
Jag känner mig som en stenåldersmänniska! Jag har ju helt missat att man numera kan svara på meddelanden! Jag sitter ju alltid på mobilen och knappt vid datorn men nu kan jag äntligen svara på det ni skriver till mig! Ännu mer taggad på att svara på era frågor och funderingar nu, eller bara läsa om hur ni har det! STORT tack till er som följt mig troget igenom detta. Det känns bra att kunna hjälpa och läsa om andras situation, få tips, ge tips och så vidare. Det vore kul att svara på lite frågor, så har ni några så shoot! Jag kan dessutom lägga ut dessa frågor här. Vem vet, det kanske kan hjälpa någon. :)
 
Jag mår okej, men har fått tillbaka min ångest igen. Det känns som att börja om ifrån ruta ett, och jag vet inte riktigt hur jag ska tackla den känslan. Jag försöker. Slutar aldrig att försöka eller kämpa. Tack för att ni finns där hela vägen. Och trots att vi är en liten grupp här på Dinatibloggen men inte så många läsare, så är ni trogna och är med hela vägen, och jag är med er. Vi behöver inte vara ett gäng på över 1000 läsare. Jag är inte ute efter någon topp-blogg... Jag vill bara göra min röst hörd, och höra eran. Så återigen, tack.

Stark Vs Rädd

Jag har haft ångest varje dag nu under en längre tid. Försöker att förstå varför min ångest är tillbaka, nu när jag jobbat så mycket på att bekämpa den. Varje natt somnar jag med ångest. Det känns alltid som att jag ska kräkas, men jag ligger kvar och försöker att bara låta det vara. Jag har ju lärt mig av tidigare erfarenheter att inte fly. Inte springa iväg på toaletten ifall att jag skulle spy. Sen ligger jag bredvid min pojkvän varje natt vilket känns både tryggt men samtidigt jobbigt. Min största fobi är ändå att kräkas framför någon. Jag vill nog vara själv om det händer. När det händer. Jag vet knappt hur det känns längre. Inte kräkts på sex år. Men min ångest är hur som helst tillbaka och jag känner av den varje dag. Så otroligt frustrerande. Försöker att förstå vad det är som händer. Vill ha bort det. Försöker att jämföra mitt liv för några månader sedan och nu. Det har byggts på under ett tag men varit värst senaste månaden.

Tidigare skrev jag om min pappa som blev matförgiftad. Jag tror att det är sedan dess har blivit värre. Jag var så nära magsjuka jag kunde komma just då och det rubbade mig. Frågan är nu hur jag går vidare med detta och hur jag ska jobba med det, hantera det... Jag mår tillräckligt bra för att inte behöva terapi igen. Det jag har lärt mig sitter kvar. Men det känns som att jag fastnat lite... Så hemskt att det kan styra ens liv. Som tur är, är jag viljestark! Heja mig!


Mardrömsångest

Jag har märkt hur ångesten påverkar mina drömmar. Somnar jag med ångest är det en stor chans att jag drömmer och min fobi, vilket är att kräkas. Var rädd för att jag skulle kräkas igår kväll, under natten drömde jag att min pojkvän blev matförgiftad. Tänk vad det kan påverka till och med ens sömn...


Spelar mig spratt varje gång

Panik. Panik. PANIK. Hatar känslan. Vet inte hur många gånger jag filurat på om jag kan ha blivit magsjuk på något vis idag. Hela veckan egentligen. Det är så sjukt hur kroppen kan luras så. Att den kan få dig att tro att du är sjuk. Hör jag att någon i min närhet är sjuk så kommer jag tro att jag är det. Magen kommer att kännas dålig, jag kommer att bli illamående och känna mig svag. Har en klump i halsen nu. Orkar inte. Men som tur är känner jag igen mina symptom nu för det mesta. Hjärnan hittar dock sina sätt att finna nya... Trött. Så trött.


Sömn gör skillnad

Jag har haft det rätt tufft på senaste. Har haft rätt ont av olika anledningar. Och alla som har ångest vet, eller kommer snart att märka att är man trött eller har ont, så kommer ångesten väldigt lätt. Så se till att vara utvilade om ni ska börja öva bort er ångest. Chansen är mindre att en attack kommer, och kommer den så är den med största sannolikhet inte lika stor och intensiv.


Försvinn

Smärta är hemskt. Låg och vred mig av smärta igår och ångesten satte igång direkt. Illamåendet var värst... Vill bli av med detta nu.


RSS 2.0