Hejdå trygghet

Hej, hörni.

Jag är sjukt trött, har lite ont i halsen och känner mig hängig. Men förmodligen är jag bara torr i halsen och riktigt trött. Vi fick ju nycklarna igår och har sprungit som dårar för att fixa. Imorgon är den officiella inflyttningen då vi ska sova vår första natt i lägenheten. Jag tror fortfarande inte att det har sjunkit in ordentligt. Det har varit kul att fixa och ordna men jag tror inte att jag riktigt har fattat att jag ska flytta ut nu. Flyttar ut från det som varit min trygghet i 25 år. Vet att det kommer att smälla till snart och då kommer nog ångesten. Men jag vill inte ta itu med det mitt under flyttkaoset. Just nu behöver jag bara piggna på mig lite så att jag orkar. Är så trött.

Kroppens anatomi

Det hugger idag igen. Jag kollade kroppens anatomi. Och antingen ser det ut som levern eller gallan. Eftersom att det hugger till ibland och speciellt när jag andas in så kanske det är gallsten? Eller är det ingenting alls? Man ska gå till läkaren när man har ont, men jag har ju ont hela tiden. Så det känns löjligt. Och jag skäms för att bli dömd också. Jag kommer att få höra att det inte är någonting och att jag ska sluta kolla upp sånt här för att jag blir mer orolig då. Men ärligt talat så litar jag på mig själv i det här läget. Det är inte ångest, det hugger till så något är det. Kan gallsten passera av sig själv? Vad ska jag göra? :/

Hugg

Idag har jag haft ont från och till men på ett nytt ställe i magen. På höger sida rätt långt upp, under bröstet. Det har huggit till och varit ömt. Känns lite bättre nu men riktigt obehagligt. När jag står upp rakt eller tar ett djupt andetag så hugger det till. Men det går i vågor. Hoppas att det är bättre imorgon. Gissa vem som får nycklar till lägenheten då..?

Fotsättning...

Angående gårdagens skala så blev det bra igen. Min ångest gick ner rätt fort och det hände inget. På kvällen hemma däremot fick jag mycket ångest och fick gå på toa igen. Tre gånger den dagen och det är ovanligt för att vara jag! Så det gav mig mycket ångest. Mådde rätt illa också ett bra tag, Men det gick ju bra. Imorse gick jag två gånger men inget efter det. Så jag försöker att slappna av. Har nyss ätit på jobbet och min rast är slut om 10 min. Jobbar till 23.00 idag. Lite segt. Snart flyttar vi också. Längtar! Men är samtidigt nervös. Men det ska bli så kul!

Var hos läkaren idag och nu väntar jag på kallelse till ultraljud. Vi ska kolla njurarna efter njursten. Om detta är problemet på mitt mående blir jag förbannad. För min läkare satt som ett frågetecken medan jag gav förslaget om att kolla efter stenar. Suck.

Hur mår ni ikväll?

Vill inte spy

Ångest på jobbet. Lite ont i magen. Känns som att jag kommer att vara dålig om jag går på toa. Jag fick ont hemma och fick gå på toa igen, men det var inget konstigt. Det behövde bara komma ut. Men jag tror att oron kom när jag satt i bilen och så fick jag en sur uppstötning. Ni vet när lite av maginnehållet kommer upp från magen? Smakar ju verkligen spya. Händer inte ofta men nu gjorde det det, och jag tror att det triggade igång mig, eller så behöver jag bara tömma tarmen igen, men sånt gör nig bara orolig. Hoppas att det går över snabbt. Tur att jag slutar 17 idag...

Ångest: 6/10
Magont: 4/10
Oro: 9/10

Smärta på nya ställen

Jag har lite ont. Kan inte lokalisera smärtan men gissar på tjocktarmen. Tror ni att det är tarmarna jag har problem med och haft under hela den här tiden? Skulle ju kunna vara. Men har inga problem med toalettbesök direkt. Ibland ja, men ni vet ju hur min mage är också.

Vad är det för fel på mig? Vet att min läkare försökte få tag i mig två gånger tidigare men jag satt på möte och kunde inte svara. Nu sitter jag hur som helst på jobbet. 40 min kvar innan vi stänger och jag får gå hem. Tills dess står jag ut. Men jag vill inte ha ont mer nu. Sån konstig och ovanlig smärta. Från baksidan av ryggen ner mot äggstockarna typ. Någon där ute som varit med om samma och kan lugna ned mig lite?

Jobbig attack + skalan

Usch. Nej vad jobbigt det var nyss. Ska berätta om min dag från början. Jag startade dagen med att gå upp tidigt för att komma iväg till gynakuten. Ni vet den här infektionen jag har i kroppen som ingen riktigt vet vad det är? Min läkare bad mig att åka till en gynekolog och titta så att besvären inte kommer därifrån. Jag har en väldigt stor fobi för gynekologen. Och jag har dragit mig ifrån att göra cellprovet. Men idag fick jag det gjort. Jag andades tungt hela tiden när gynekologen höll på, men jag fixade det. Sen tittade hon på äggstockar och livmoder, men allt såg helt normalt ut. Så det är inte gynekologiskt. Tillbaka på ruta ett. Men det är väl bra att det är uteslutet i alla fall. Min sänka är nere på 20 nu också. Så det är väl något positivt i alla fall.
Så jag har redan haft en jobbig dag som det är. Jag åkte till jobbet sen och har jobbat på ett tag nu och slutar klockan 21.00. För ca en halvtimma sedan började jag må så extremt illa. Och ännu en gång tänkte jag"; "nu känns det inte som ångest utan annorlunda. Nu är jag matförgiftad." Ja gick iväg till kontoret en stund och smsade med min pojkvän. Till slut bestämde jag mig för att gå in på toa. Tänkte för mig själv att toan är där, kräks då. Men det kom ju inget. Så då tog jag några djupa andetag och gick ut igen. Bestämde mig för att göra något och inte bara sitta och må dåligt. Efter bara några minuter hade det lagt sig väldigt mycket. Och nu är det mest bara lite obehag i magen. Men jag fixade det. Kräktes inte. Även om det hade varit okej om jag hade gjort det. Det är så sjukt hur hjärnan kan påverka. Det känns för verkligt.

Skala:

Ångest: 10/10

Nu
Ångest: 3/10

Jag vann igen, din jävel. Jag vann igen.

Ny vlogg

Kampen fortsätter...

http://youtu.be/JdTTNOEWJ-0

Laktosintolerant?

Igår var jag duktig. Ni vet den där infektionen? Jag mår bättre men ibland börjar det göra rätt ont igen. Inte som första dagarna dock. Vet fortfarande inte vad som pågår. Men igår var jag dålig i magen. Hade varit det i två dagar, men bara på morgonen ett par gånger, sen var det över. Gick och jobbade på kvällen och mådde helt okej. Men så på jobbet så började det göra ont. Det högg till och var så obehagligt. Men klarade av kvällen! Med massor av pepp av min kille och en vän.

Idag mötte jag upp denna vän på fika. Hade inte kunnat gå på toa på morgonen. Men vi fikade och gick och handlade. Var säkert borta i ett par timmar. När jag kom hem berömde jag mig själv. Ingen ångest, ingen dum mage.

Nyss låg jag i sängen, allt var bara bra. Tills det började göra riktigt ont i magen. Gick på toa. Först väldigt hårt, sen lite löst. Nu känns det bättre men det gör fortfarande lite ont. Jag undrar om jag är överkänslig mot något. Dessa två dagar jag var dålig först, så hade jag ätit dipp (gräddfil) båda kvällarna. Igår åt jag inte och inget toabesök. Vid fikat drack jag en dryck som innehåller grädde och mjölk. Och nu fick jag såhär ont. Men det tar väl inte så himla lång tid heller?

Nej jag vet faktiskt inte... Har det med infektionen att göra? Helt hopplöst. Men ibland blir det väl såhär antar jag... Försöker att hålla ångesten i schack.

Ångest på jobbet

Idag är en dryg dag. Jag har typ ont i magen men samtidigt inte. Det är en rätt mild smärta, eller mer obehag. Och på det hela känner jag mig lite varm och igår hade jag lite ont i halsen. Så jag vet inte om min oro gör att magen börjar göra lite ont. Jag tar ju inte längre antibiotika heller nu så jag hoppas inte det är därför jag är varm och infektionen spökar. Obehagligt. :(

Jobbar till 16. Sen ska jag åka och handla grejer till jobbet, och sen en sväng till andra jobbet och planera lite inför min jobbkväll imorgon. Kommer jag att klara detta eller tar ångesten över?

Att ge upp

Mår väldigt illa. Ätit egen-lagad kycklinggryta men är ändå orolig.

Illamående: 9/10
Ångest: 9/10

Försvinn... Har inte tid för detta och orkar inte ha det såhär. Snälla lämna mig ifred. Det är så svårt att vara stark, och jag tror gång på gång att detta ska vara denna gången jag blir sjuk på riktigt. Jag orkar inte må såhär. Det är så mycket jag vill göra med mitt liv. Men det känns som att jag sitter fast. Att skriva hjälper lite grann för stunden i alla fall. Hur ska jag rädda mig själv? När jag gått två omgångar kbt och växt så mycket och blivit så mycket bättre på att utmana mig själv, men jag ändå fortfarande har så stora problem?

Under tiden jag skrivit ser skalan annorlunda ut, men det kommer nog att gå upp och ner ett tag nu.

Illamående: 6
Ångest: 7

Orkar inte...

22.31

Illamående: 1
Ångest: 2

Även denna gång gick det över...

Prover

Idag var jag på återbesök hos läkaren angående min infektion jag behandlats för. Det är inte bättre. Viss prover visar t om värre. Och hon vet samtidigt inte vad det är riktigt. Så min läkare vet inte, jag vet inte. Vem tusan vet då? Antibiotika fem dagar till. Sen får vi väl se igen då. Detta är inte sunt för en ångestperson...

Dra åt helvete

Jag är himla stolt över mig själv. Jag satt här på jobbet och åt min middag. Om ca 45 minuter skulle jag och min kollega gå på ett föräldramöte och presentera vår verksamhet. Och jag blev så yr och fick riktigt ont i huvudet. Jag försökte komma på hur jag skulle gå ut snyggt ifall att en attack skulle ske mitt framför alla dessa människor. Vi pratar om föräldrar till 100 barn i den årskursen. Men vi gick dit och jag sa till min kollega att han gärna fick sköta snacket för att jag var så trött. Usch jag var så nervös och var rädd för att svimma av yrseln eller kräkas. Men vet ni, kollegan började presentera oss och t om jag började prata på! Jag pratade utan problem och jag var så stolt efter. Jag ÄR stolt! Fyfan vad stolt jag är. Dra åt helvete, ångest.

Magproblem

Idag ska jag till Danderyds sjukhus som är en bit bort, för att gå till kurator. Mår rätt bra. Magen är lite lös pga antibiotikan förmodligen men jag vill klara av detta. Ska snart ta mina mediciner och äta frukost.

Resten av dagen gick bra igår trots lite smärta. Får se om jag behöver fortsätta med en till kur eller inte.

Nu ska jag göra frukost. Är så nervös över att åka...

08.30
Igår kväll hade jag ett missat samtal från okänt nummer. Blev lite orolig och tänkte då att det var min läkare med provsvaren. Men det visade sig vara från Danderyd. Kunde ju inte ringa upp på okänt nummer. Nu när jag satt i bilen halvvägs till Danderyd så ringde det okända numret igen. Det visade sig vara dem som ville berätta att min kurator var sjuk. Lättnad för mig faktiskt. Nu ligger jag i sängen och ska sova någon timma till och ladda inför jobbkvällen. Det är lika bra att rikta all energi dit. Är inte helt frisk från infektionen än. Pustar ut...

Åt rätt håll

Besöket gick bra. De har tagit nya prover och hör av sig ifall att det är något oroande. Jag ska fortsätta på min kur till onsdag. Är det inte helt bra då så måste vi förlänga min kur. Hon sa att det var bra att jag kom dit i tid, annars hade infektionen spridit sig.

Jag har istället ont i tarmen nu. Kunde gå på toa lite nu igen och det börjar släppa. Gissar på att det är antibiotikan faktiskt. Magen och tarmen jobbar på och det är starkt. Är väldigt trött idag också men jag sov lite dåligt inatt så det är förmodligen det.

Klockan 13.00 idag ska vi skriva på lägenhetskontrakt! Så jag vilar nu och laddar inför det. En till utmaning när jag helst vill ligga hemma och vila. Men kontrakt-skrivning och sen kan jag vila. Imorgon tänkte jag gå till jobbet igen.

Låt detta fortsätta gå åt rätt håll nu. Vill bli frisk.

Återbesök

Väntar på läkaren för mitt återbesök. Igår kväll fick jag känningar av magkatarr igen. Gissar på att antibiotikan är för stark för magen. Men jag tog magtablett och det försvann. Men nu idag är det jobbigt. Inte med magen men för en timma sedan tog jag antibiotika. Åt min frukost och tog det lugnt. Sen kändes det som att jag behöver gå på toa akut, men inget hände. Då kom yrseln och mattheten. Och just nu är jag såklart rädd. Känner mig yr när jag går, och tung i kroppen. Och jag gillar inte tanken av att behöva sitta hos en läkare nu och känna mig instängd. Jag svettas också. Usch. Panikångest i ny form? Eller en biverkning kanske? Har inte känt av biverkningar, men samtidigt har jag legat och vilat varje dag och har väl inte direkt kunnat känna av det på samma sätt då.

Det känns just nu som att det kan ha lagt sig lite. Svettas inte nu. Känner av huvudvärk och oro. Vi får hoppas nu att proverna visar att det är bättre. Och att jag går hem utan att ha fått en attack där inne.

Jag försöker att lära mig skilja på känslor. Att jag inte nödvändigtvis behöver må illa bara för att jag är yr eller har ont i magen. Men det är inte lätt. Jag associerar allt till illamående. Och det är det jag måste öva bort.

Önska mig lycka till på besöket...

Fullt

Jag tycker att jag mår bättre och bättre nu för varje dag. Imorgon är jag ledig, men på tisdag går jag tillbaka till jobbet. Problemet just nu är bara att jag åt rätt rejält med mat runt 14.30. Klockan är nu 18.30. Sen gick jag och la mig och vilade någon timma. Och sen jag vaknade känns det helt fullt i magen. Alltså jättefullt och jag börjar ju må illa pga min ångest. Så jag har mått illa från och till i någon timma nu. Just nu sitter jag på toa och försöker gå men det kommer inget. Blöh. Jag tar det rätt bra ändå. Tänker att måste jag kräkas, så måste jag. Inget att göra. Försöker verkligen att få in det tänket. Såhär orkar man ju inte gå runt och må. En promenad kanske hjälper?

Positiva nyheter är att vi flyttar om ca tre veckor och vi är i full gång med att handla saker till den nya lägenheten. Det ska bli så roligt att få göra det till sitt. Sätta sin personliga prägel. Ser fram emot det!

Nej. Nu går jag ut och går för att smälta maten lite!

Ny dag

Den här dagen har gått bra. Startade dock med illamående och slutar med illamående. Vet inte varför nu. Antingen ångest eller för mycket glass. Haha. Försöker fortsätta att tänka att jag inte kan göra något åt det. Idag har jag varit piggare och haft mycket mindre ont. Antibiotikan gör nog sitt ändå.

God natt fina ni. Imorgon är en ny dag.

Biverkningar

Är rätt stolt över mig själv. Som ni vet tar jag antibiotika just nu mot infektionen jag har i kroppen. Och det har gått bra. Inga biverkningar. Imorse vaknade jag dock med illamående men det försvann när jag åt, och sen läste jag något om illamående i bipackssedeln och blev illamående igen. Men jag klarade mig och det har lagt sig nu. Lugnade ned mig själv och tänkte att det kan bli såhär och då får det bara vara. Det var jobbigt men jag fick bara acceptera fakta. För jag kan inte kontrollera detta. Och jag mår bättre nu. Om det var biverkning eller ångest vet jag inte. Men jag är stolt.

Vlogg om vårdcentralen

Hej, hörni.

Jag var ju på vårdcentralen. Jag pratar om allt som hände i detta klipp. Sorry för att länken ser ut så men sitter på mobilen.

Kram på er.

http://youtu.be/ZgQFZEeY7Rk

Vårdcentralen

Jag gick aldrig till jobbet igår. Istället sitter jag nu på vårdcentralen och väntar på provsvar...

Katastrofal jobbdag?

Jag är nervös. Jag har ju varit lite sjuk, eller vad tusan jag varit de senaste dagarna och varit hemma från jobbet i två dagar, ledig en. Och idag ska jag gå till jobbet som startar med ett möte i en annan lokal. Och jag är den enda från vårt arbetslag som ska vara där. Jag känner inte de andra människorna, och jag är grymt nervös just nu. "Tänk om-tankar" dyker upp. Tänk om jag får panikångest, tänk om min mage reagerar och jag måste springa. Tänk om de ser att jag mår dåligt. Usch. Blir stressad av detta. Behöver pepp av någon och vill inte störa min kille igen med detta. :(

Sjuktider

Idag mår jag väl bättre men tarmarna gör lite ont och jag är helt slut. Gick ut på en promenad nyss för att bli av med lite illamående jag tänkte var ångest men jag vet inte var det var. Gick upp och ner och ett tag trodde jag att det skulle komma. Men det gjorde det inte. Nu ligger jag i sängen igen och är trött, men inte illamående.

Jag har tänkt att gå till jobbet imorgon ändå. Jag borde väl vara frisk då tänker jag. Jag har inte en sån lång dag heller. Men måste på ett jobbmöte innan arbetstid såklart. Usch jag har ingen energi. Men måste försöka. Äter normalt, går på toaletten normalt så inga ursäkter. Redan förlorat pengar på att vara hemma. Ångest.

22.15

Så illamåendet försvann, jag lagade mat och fixade länge i köket och kände mig rätt frisk. Åt mat, inga problem. Men har haft ont i tarmarna som slagit bak mot ryggen. Så jag hämtade en värmekudde och la mig för kvällen. Och så kom illamåendet tillbaka. Varför? Det är så fruktansvärt irriterande. Varför kan jag inte må som normala människor? Hur ofta mår normala människor illa? Det går i vågor nu. Mår jätteilla, sen lägger det sig. Och så håller det på. Men nu vet jag också att badrummet är upptaget så jag tror att det gör det värre. Att veta att det inte är tillgängligt. Jag ställer helt enkelt in mig på att jag är för lat för att springa upp och hålla på nu. Det får bli som det blir. Jag måste få ett slut på detta elände. Jag orkar inte må illa konstant. Det tröttar ut mig. Vad ska jag ta mig till?

Influensan

Idag är jag sjuk. Kroppen känns tung och har ont i magen. Är lite dålig i magen. Jag gissar på influensa. Men jag låg i sängen och kände detta jobbiga när jag måste springa och det känns som att jag ska kräkas. Men jag kräktes inte och det la sig lika fort. Precis som igår. Så nu vet jag inte hur jag ska tolka det. Det är lättare att få såhär när man inte är sjuk i övrigt. Men nu mår jag ju redan dåligt, så allt blir värre. Jag uppdaterar under dagen. Var tvungen att sjukanmäla mig. Känns jättetråkigt...

13.14

Magen fortsatte att göra ont men har inte gått mer på toa. Efter en stund gjorde det inte så ont så jag åt lunch nyss. Jag har aptit och än så länge gör det inte jätteont. Och jag mår inte illa. Har fortfarande ont i huvudet och är väldigt hängig. Men det kan jag leva med. Hoppas bara magen inte gör uppror...

15.05

Magen är bra. Gör knappt ont. Bara lite ibland. Men är väldigt hängig och svettas typ som när man är i slutet av en sjukdom och man svettas ut allt. Får se om jag mår bra imorgon. Jag hoppas verkligen det. Vill inte missa fler dagar på jobbet.

Dålig dag

Vilken hemsk dag. Jag vaknade upp och var jättetrött. Men åt frukost, fixade vid datorn, och var tvungen att sova 40 minuter till för att jag blev så seg och tung i huvudet. Åt sedan min lunch och åkte sedan till Danderyds sjukhus för mitt samtal hos kurator. Dessa samtal är inte för min panikångest. Jag kommer dit och vi sätter oss och pratar. Ca 20 minuter in i samtalet känner jag hur huvudet blir väldigt tungt och jag blir yr. Känner att en attack är på väg. Säger då till kuratorn att jag är yr och då ställer jag mig upp hastigt och går mot papperskorgen. Jag fick alltså en stor attack. En sådan då jag tror att jag ska kräkas rakt ut. Kuratorn håller sig lugn och undrar om jag vill ha vatten och går och öppnar ett fönster. Medans känner jag hjärtat slå hårt och snabbt och jag står och försöker finna min andning. På några sekunder är det över och jag förklarar att detta händer ibland men att jag skäms otroligt mycket över att det hände framför någon. Hon är väldigt förstående och låter mig prata om det. Vi försöker att fortsätta samtalet men jag kan inte fokusera alls och hon frågar om jag vill avsluta för idag. Så vi valde att göra det. Jag åkte hem och grät i min pojkväns famn. Och nu har jag jätteont i nacke och huvud. Spänningar igen förmodligen.

Det var så hemskt. Första gången detta hände framför någon jag inte känner. Men jag antar att det är bra också på ett sätt. Nu har det hänt och det var tufft, men det blev inte värre än att jag trodde att jag skulle kräkas. Men jag gjorde det inte. Vet dock inte hur jag ska känna. Är kluven.

RSS 2.0