Kaotiskt huvud

Killen är på jobbet och jag börjar sent idag, så jag håller på att laga mat och har fått i mig en macka. Magen beter sig konstigt men det gör den väl alltid... Lite lös men inte extremt och gör lite ont. Men såhär har jag haft det tidigare och måste acceptera och förstå det. Det är som alla andra gånger och behöver inte vara sjukdom. Allt detta blir ju pga ångest då pojkvännen har ont i magen. Men han är ju inte lös. Tvärtom kan han inte gå. Måste skärpa mig och se framåt. Men hur gör man det mitt i ett kaos som pågår i huvudet?

Fobiska tankar

Ångest. Killens mage började göra ont i lördags, två dagar sedan. Det kom och gick men han åt bra och dagen efter var det borta. Dagen efter, alltså igår kom det tillbaka igen efter maten. Och nu har han haft ont hela natten och knappt sovit. Men han mår bra i övrigt och känner sig inte sjuk eller så. Men stackarn har haft ont och jag blir direkt orolig för sjukdomar. :( Men mest gör det ont i hjärtat för att han inte mår bra. Usch. Får se hur jobbig denna dag blir med tankar.

Frihet?

Började tänka på scenariot om jag skulle bli magsjuk och blev jätteillamående. Har tvättstugan men var tvungen att sätta mig ner en stund i sängen och lugna ner mig lite. Hatar vinterhalvåret. Alla är sjuka och jag är så rädd för att bli smittad. Tänker på det varje kväll jag ska sova. "Tänk om..." Hela tiden tänk om. Hela tiden rädd. Jag vill verkligen inte att detta ska hända mig. Men det kanske det gör. Och det är för svårt för att acceptera. Kommer jag någonsin att bli fri?

Nu får jag skylla mig själv

Som titeln lyder. Jag kommer hem från jobbet och trycker i mig ostbollar och godis i mängder. Nu har jag ont i magen och mår illa. Vilken idiot man är när man vet att illamående, även om man bara är väldigt mätt, gör en nojig och ger en ångest. Åh, så dum...

Ibs?

Idag vill jag krypa ner i sängen igen och gömma mig. Sen i lördags så har min mage varit lite knasig. Det har känts som att jag haft mensvärk, men jag har varken mens eller ägglossning nu. Det trycker bak i ryggen och hela nederdelen av magen värker. Har ändå gjort saker, och igår kände jag inget alls och trodde att det var borta. Men när jag vaknade nu för en kvart sedan var det lite akut. Gjorde riktigt ont. Så gick på toa och är inte oroligt lös. Det är lösare men egentligen inget onormalt. Men onormalt för mig. Den värsta smärtan försvann när jag tömde tarmen, men ryggen gör fortfarande ont.

Fick sådan ångest ett tag. Tänker bara på magsjukan som går runt. Att jag inte vill bli drabbad. Usch fyfan. Men det känns väl bättre nu förutom ryggen så är väl IBS antar jag.

Vinterkrä...

Ni vet vad det är för årstid. Vintern är här och första snön kom hit till Stockholm idag. Vinterhalvåret är värst för en person med emotofobi. Ni kan nog gissa varför. Vinterkräksjukan. Ordet som jag avskyr att säga, eller ens skriva. Detta resulterar i att jag blir rädd varje gång jag blir illamående. Eller rädd blir jag alltid när jag mår illa, men räddare. Speciellt situationer som nu, när min mage började kurra ordentligt för någon timma sedan efter en måltid, och jag nu mår illa och känner ett konstigt tryck. Med andra ord så blir jag ännu mer orolig när jag inte känner igen illamåendet. Vilket jag inte gör nu.
 
Jag är i tvättstugan nu och tidigare idag var jag i stan på en skönhetsbehandling. Så jag tog mig ända dit. Lite ångest fick jag men det gick bra. Och nu när jag springer i tvättstugan känner jag bara hur jobbigt det är att böja sig ner och hålla på när illamåendet är så intensivt. Men det måste göras, så jag har inget val.
 
Sitter och redigerar lite fotojobb och försöker att tänka på annat. Sitter hela tiden och undrar om jag kommer att kräkas eller inte. Jag insåg förresten en grej när jag stod och hängde upp kläder. Det spelar ingen roll om jag klarar mig ifrån magsjukan. Jag har tre andra familjemedlemmar här hemma som kan råka ut för det. Och då kommer jag ändå må dåligt i väntan på att jag ska bli det. Så vad fan får jag ut av att vara spå himla rädd? Jag kan vara rädd för mig själv, men ska jag börja vara rädd för alla andra med? Nej nu får det räcka.

Vi vågar

Händelserik helg. På ett bra, men ibland lite jobbigt sätt. I fredags skulle jag och killen på julgalan. Vi hade missat att man var tvungen att hämta ut biljetterna innan klockan 17. Så det blev stressigt, vilket inte är bra för min ångest. Då kände jag att jag inte hann förbereda mig inför allt jag skulle "utsätta" mig för. Så jag sminkade mig, sen fick vi skynda till tåget. Det var moment nr 2, att åka tåg. Moment nr 1 var att inte ha tid att förbereda mig. Moment nr 3 bestod av att åka tunnelbana vilket är jobbigare än pendeltåg. Vi hämtade biljetterna och sen hade vi tre timmar att döda innan vi blev insläppta. Så vi gick runt i globens köpcentrum, moment nr 4. Efter ett tag när det inte fanns mer att se där gick vi till en restaurang för att äta och fördriva lite mer tid. Moment nr 5, att äta ute. Plus moment nr 6 vilket är att äta sushi, vilket jag tycker är jobbigt. Till maten drack jag alkohol, moment nr 7. Vi spenderade ett tag där och sen gick vi mot globen för insläppet till julgalan.
 
När vi väl fick komma in intog vi våra platser och jag inledde moment nr 8 vilket är att sitta inträngd bland mycket folk. Det var jobbigt i början men efter ett tag släppte jag efter lite och tillät mig själv att njuta av musiken. Efteråt var det repetering av två moment. Åka tunnelbana och åka tåg hem. Till råga på allt så stannade tåget mellan två personer p.g.a. något fel. Men jag klarade det.
 
Dagens moment bestod av att vara ute på ett jobb, utan toalett i närheten och en orolig mage. Jag känner mig just nu fantastisk! Tänk vad jag vågar, hörni! Och vågar jag så vågar ni.
 
Stor kram!

Lugn kväll på jobbet

Seg kväll på jobbet. Mår illa som vanligt. Står ut, men obehagligt. Ungdomarna gör olika saker. Vissa är i studion, andra spelar pingis eller bara hänger. Jag vill hem till sängen. Killen är iväg i två dagar till. Men denna gång känns det lugnare. Hur mår ni?

Ge er själva cred

Just nu kämpar jag ordentligt. Jag har fått lite magkatarr igen. Inte mycket, inte så att jag direkt mått dåligt. Bara magont. Men har försvunnit fort och så har jag glömt bort det. Men nu åt jag mat vi 17.00 Blev väldigt mätt, men det var för att jag åt för mycket. Det var för gott. Haha. Sen bestämde jag mig för att trycka i mig godis. Jag är på jobbet alltså och vi har mycket godsaker i caféet som barnen brukar köpa från. Kände att det blev lite för mycket. Och för ca 5-10 minuter sedan började det göra ont i magen igen och jag började må väldigt illa. Skrev till pojkvännen att jag måste gå ifrån till kontoret och lugna mig och försöka att hitta en magtablett i väskan. Då skrev han att jag klarar detta och inte alls behöver gå iväg, Bara hitta på något och kämpa. Inte fly. Så det är det jag gör nu. Sitter och skriver blogg. Och ja, det gå upp och ner. Lite bättre och sen kommer det tillbaka igen.
 
Jag ställer mig frågan igen. När blir det lättare? När blir det bra? Visst har det blivit bättre. Beror ju på vad man jämför med. Men bara att jag sitter på jobbet och skriver detta och inte hemma under täcket i sängen är ju en enorm skillnad. Enorm. Jag tror inte att jag ger mig själv tillräckligt mycket med credit för vad jag faktiskt kämpar med och gör för att klara av vardagen. Jag är en fighter. Och jag skriver om det, upplyser andra om denna fobi och om ångest. Jag klappar mig själv på axeln alldeles för lite. Och vet ni? Jag tror att det gäller er också. Jag tror att ni också ger er själva för lite cred. Nu tycker jag att ni unnar er något. Jag har redan unnat mig massa godis och får sota för det nu. Haha. Men unna er något. Ett varmt bad, lite choklad, vin, te. Vad ni nu tycker är en belöning för er. Ge er själva en klapp på axeln och kom ihåg vad ni egentligen gör. Ni överlever något som är hemskt. Att hela tiden eller stundtals gå med ångest i kroppen och kanske t om en klump i magen. Att ni kanske som jag mår illa och har ont i magen. Vi är fantastiska. Vi ÄR fantastiska.

Vad håller du på med?

Hej!

Vad länge sedan det var jag skrev. Min pojkvän är äntligen hemma! Han kom i fredags. Tyvärr åker han igen imorgon onsdag igen men han kommer hem fredag. Så det går fort!

Igår kväll lagade jag kyckling-gryta. Steker alltid extra länge pga min noja. Hellre lite torrt än rött. ;) Hur som helst så åt jag och ett tag efter gjorde det himla ont i magen. Men jag kunde inte gå på toa. Det försvann efter någon timma. Idag åt jag samma rester och är lat, så det blir matlåda till jobbet ikväll med. Haha. Men nu fick jag ont igen. Denna gång kunde jag gå på toa, och jag vet innerst inne att det är ångest. Och utmanar mig själv rätt bra nu som åt samma till lunch och senare till middag också.

Jag får aldrig glömma att utmana mig själv. Glömmer jag det går jag tillbaka igen. Försöker bara förstå detta magont. Varför? Blev ju inte sjuk igår. Vad håller du på med, ångest?!

RSS 2.0