Magkatarr igen?

Måste skriva en skala igen. Imorse mådde jag illa och var orolig halva dagen men sen släppte det. På väg till andra jobbet efter att jag slutade så började jag må lite illa igen men jag ryckte upp mig. Väl på andra jobbet kände jag mig svag och lite yr och beställde då en ost- och skinkmacka. Där blev jag rädd för att bli matförgiftad och försökte kolla och lukta på skinkan. Men jag åt upp och mådde bättre. När jag sen skulle hem igen och satte mig i bilen började jag få ont i magen istället. Nu är jag hemma och har ont och mår lite illa. Känns som magkatarr.

Detta känns hopplöst. Ångest eller har jag stressat för mycket denna vecka? Har haft mycket att göra och hålla koll på. Så jag skriver ner skalan nu och får gå tillbaka och titta när jag känner såhär igen.

Klockslag: 20.39
Magont: 8/10
Ångest: 9/10
Åtgärd: Vila i sängen och sen äta middag

I övrigt är jag stolt över att jag hunnit med så mycket denna vecka. Sen att jag har ont och mår dåligt just nu känns inget vidare. Vill inte ha magkatarr igen. Vill inte bli sjuk om något sånt är på gång. Usch. Detta är hemskt. Uppdaterar vid ett senare tillfälle. Jag hoppas att detta går över.

Kl: 21.06

Tog tablett när jag skrev inlägget. Nu känns det bättre. Gör ont men bättre och lyckades äta. Vi får se om en stund igen.

Magont: 6
Ångest: 4

Kl: 21.23

Magont: 3
Ångest: 2

Kl: 22.35

Magont: 2
Ångest: 1

Det går upp och ner men gör inte lika ont längre. Hoppas att sömn hjälper. God natt. :)

Var inte rädd

Sitter på jobbet. Varit uppe sen kl 08 och åkte på ett annat jobb först. Är så himla trött. Och nu började magen värka också. Känns i nedre delen av tarmen. Försöker påminna mig själv om att jag ofta känner såhär, det är inget nytt. Får gå tillbaka till förra skalan och titta.

Dagens skala
Magont: 7/10
Ångest: 3/10

Vi får se vart detta leder. Känns lite som att det "rör" sig. Så kan vara gas t ex. Jag sitter kvar på jobbet och ger inte upp ännu i alla fall! Så många gånger jag suttit här med magont och varit orolig. Om man ändå kunde spela in sina känslor på något sätt och spola tillbaka när man blir orolig och osäker. Bara för att kunna känna att detta hänt tidigare. Att det kändes såhär och kanske värre, och att det också gick över och var ångest ännu en gång. Som ett chip i hjärnan typ som man kunde koppla in i datorn. Haha. Million dollar idea! ;)

Magen har lugnat sig något och gör inte lika ont nu. Hugger till lite ibland. Kämpa, kämpa och bli inte rädd.

16.27

Magont: 0
Ångest: 1

Det gick över. Igen! Känns pytte ibland men just nu helt borta. Yaay!

Blev jobbigt till slut

Haft en så bra dag med ångesten. Åkte till sjukhuset, körde hem utan problem, åt mat jag var lite nojig över, men nu är det jobbigt. Killen och jag ska shoppa till lägenheten. Och jag lyckades gå på toa till slut men nu efter gör den lite ont. Detta i kombo med att gå i affärer är jobbigt. Men jag är på gång och ska göra mitt bästa!

Uppdaterar efter ca 15 minuter. Väntar på killen. Körde hit. Magen kändes inget under färden men gör nu när vi stannat. Den kurrar lite också. Så jag kör på skalan så att jag kan gå tillbaka senare och titta hur det gick.

Skala:
Magont: 4
Ångest: 7
Ont i mage och rygg, lite bubblig. Varit hård i magen senaste besöket och senaste dagarna. Orolig över att behöva gå akut när jag är ute och handlar.
Tillämpning: Väntar i bilen på pojkvännen. Går ut och handlar ändå.

22.21

Vi åkte och handlade i tre olika butiker. Jag klarade det galant. Magen slutade göra ont. Så skalan just då:
Magont: 0
Ångest: 1

Och nu ligger skalan på:
Magont: 3
Ångest 1

Jag satt i telefon med Telenor, och så fick jag en liten attack i telefon med säljaren. Panik. Men lyckades prata klart och lägga på. Då låg ångesten på 9 säkert. Usch. Men jag klarade denna dag utan problem! Glad över att jag utmanar mig själv.

God natt. <3

Sjukhusbesök

Är på Danderyds sjukhus. Ska på ett möte. Otroligt nervös. Vet inte varför. Men mår lite illa och känner nervositet. Tror det är för att jag inte är nära hemmet och kunde inte gå på toa imorse. Allt blir värre då. Men det börjar lugna sig lite nu. Väntat på detta möte i tre månader. Nu kan jag ju inte backa.

Hur gör ni när ni måste höra något och blir jättenervösa och får ångest? Har ni några tips?

Bra vecka

Två stora framsteg för mig denna vecka. Jag har varit på Ikea två gånger. I torsdags och fredags. I torsdags gick det jättebra. Kände inte av någon ångest alls. I fredags hann vi gå en halvtimma och sen kickade det igång. Började må illa och magen kom igång. Jag trodde att jag skulle kräkas eller bli akut nödig. Pojkvännen frågade om vi skulle gå ut och släppa allt, men jag sa att jag måste försöka. Jag visste inte om jag skulle klara det, men efter någon halvtimma till började det släppa och jag gick igenom hela varuhuset. Var riktigt stolt efteråt.

Igår åkte jag iväg på middag på restaurang. En vän fyllde år. Och trots att jag åt mat ute och vännen som satt bredvid mig hade haft en magsjuk pojkvän hemma, så fixade jag det med. Det blev lite jobbigt när jag blev sådär jättemätt man kan bli av god mat. Men jag fixade det! Är otroligt stolt över mig själv. Jag klarade detta galant. Klapp på axeln!

Och just det! Idag då åt jag ute med pojkvännen. Gick också jättebra!

Imorgon väntar läkarbesök och lite shopping till lägenheten. Ha en fin kväll!

Hallucination

Jag har hunnit sova i kanske 2 timmar. Kroppen vaknade i alarm nyss. Jag vaknade verkligen upp som de drömmer i filmer. I panik och chock. Av någon anledning fick jag greppa tag i sängen för att känna och lugna ned mig. Sen började magen värka. Så jag tog mig upp och gick på toa, orolig som vanligt. Men det händer inte så mycket här.

Det är så svårt att förklara. Det var som en hallucination. Sjukt.

Mitt liv har bara börjat

Idag har jag varit på möte med min chef och jobbat sedan 13.30. Jag slutar 21.00. Har varit lite hängig eftersom att jag varit sjuk. Men det har gått jättebra ändå. Mosig i huvudet bara.

Jag har inte berättat att jag och killen fått lägenhet va? Det är så himla stort. Jag ska flytta hemifrån. Så himla läskigt men han och jag hör ihop. Är helt säker. Så jag är så spänd. Mitt liv har bara börjat.

Yrsel igen?!

Blev typ sjuk i lördags. Mådde kasst och fick feber. Idag mår jag bättre. Trodde det skulle bli värsta förkylningen men nej. Bara lite täppt idag. Men istället känner jag den där jäkla yrseln igen. Kom från ingenstans. Såklart blir jag orolig. Men börjar mer och mer tro att det är en ny slags ångest för mig. Får kämpa mot det. Känns bara som att hjärnan jobbar emot mig. Att vi står i en boxnings-ring och slåss hela tiden. Kan ni tänka er hur tröttsamt det är? Men jag ska gå till jobbet imorgon i alla fall. Möte med min chef om min anställning också. Håll tummarna nu.

Yrsel dag 2

Hej på er.

Jag sov gott inatt. Kände knappt av någon yrsel alls på kvällen. Gick upp i morse och kände mig positiv, trots att jag sovit lite mindre än vad jag hade önskat. Kände ingen direkt yrsel när jag gick upp, men nu är den tillbaka rätt så intensivt igen. Det känns bättre när jag ligger ner. Huvudet är tungt och jag känner mig lite full typ.

Jag vet att jag fick sådana här besvär oftare förut. Oftast någon gång i månaden som höll i ett par dagar. Jag var ju yr i tisdags, var bra i onsdags och igår i torsdags kom det igen. Jag läste lite om yrsel i samband med ångest, och det verkar vara väldigt vanligt. Men varför håller det så lång tid för mig?

Idag jobbar jag 13.30-23.00. Skräckscenario. Och vi har massor att göra på fredagar. Hur ska jag orka med det? Funderar starkt på att sjukanmäla mig men jag har varit så duktig med att gå till jobbet i tid, trots ångest.

Jag tog en alvedon för en stund sedan och väntar på att den ska börja verka. Om den gör det så är det ju lugnt. Då fortsätter jag att ta alvedon och jobbar på. Jag vet att jag klarade det igår.

Skala:
Yrsel: 7/10
Ångest: 7/10

Kl 12.01
Nu har jag vilat ca 30 minuter. Kändes rätt bra när jag precis vaknade men nu är jag lite yr igen. Jag klarar mig dock. Är inte superyr. Men det lär ju bli värre. Jag kommer att åka till jobbet i alla fall. Måste försöka.

Skala
Yrsel: 3/10
Ångest 5/10

Några dagar senare:

Jag klarade av kvällen. Yrseln fanns kvar ett tag men försvann sedan. Så nu säger jag till mig själv att jag jan jobba nästa gång jag känner denna yrsel igen!

Skalan

Jag ska börja med en ny grej som jag kommer att kalla för skalan. Jag nämner ju ofta att jag glömmer att jag mått dåligt innan och får sen panik över sjukdomar och allt möjligt. Så nu ska jag börja skriva.

Idag känner jag yrsel. Det kom från ingenstans och är jobbigast när jag går och står. Det känns bättre när jag sitter ner. Jag mår inte illa, jag känner mig inte heller direkt hängig. Men yr. Det känns tungt i huvudet.

Skala på mående, 1 är jättebra, 10 är jättedåligt.
Skala: 6/10

Tillägg:
Klockan är 22.31 nu. Flera timmar senare. Yrseln är okej. Känner knappt av den men har ont i huvudet. Har istället ångest med illamående nu men det är väl som vanligt antar jag.

Skala på yrseln:
3/10

Alltså en klar förbättring. Så när jag går tillbaka och läser detta så vet jag att jag klarade detta galant, och att jag klarar av det igen.

Yr och rädd

Jag blev yr från ingenstans. Var på jobbet och plötsligt slog en yrsel till. Vet att jag kände mig yr för några dagar sedan med. Men som jag har berättat tidigare så är kroppen fantastiskt duktig på att glömma bort jobbiga saker och smärtor.

Sitter nu på kontoret och försöker att lugna ned mig lite. Har hört fler som fått yrsel av sin ångest. Jag är förmodligen en av dem. Men det kan ju vara något annat med. Känner dock nu att huvudet är tungt igen som sist så jag gissar på någon nerv som är i kläm. Försöker att tänka bort sjukdomar. Det känns när jag går och står men mindre när jag sitter. Så jag vet inte.

Jag försöker bara att ta mig igenom detta. Jag vill fixa det. Slutar kl 17.00 och vill inte åka hem tidigare.

Kämpa, kämpa.

9/10

Försöker kämpa igenom detta men det känns ordentligt tufft just nu. Magen gör lite ont, men den kan lika gärna luras som den gör 9/10 av gångerna. Jag vill hem till min säng. Jag försöker äta lite men har ingen direkt matlust. Men jag mår inte illa. Är bara orolig och därför håller magen på som den gör. Fy vad less jag är på detta. Kan inte beskriva hur jag känner. Kan bara försöka att sätta ord på det. Orkar inte mer. Orkar verkligen inte mer.

Kämparglöd

Är stolt över mig själv. Min dag började sådär. Jag hade yrsel och var tung i huvudet. Åkte till jobbet ändå. Känner fortfarande likadant men kommer ändå kämpa fram till 21 då jag slutar. Nu tycker jag att min mage bubblar lite men ska äta min middag på jobbet och sen jobba klart. Hoppas jag tar mig igenom hela kvällen. Heja mig!

Falskt alarm

Usch vilken obehaglig upplevelse. Jag och pojkvännen åt pizza. Hade inte ätit sedan kl 08.00, alltså på 8 timmar så jag var väldigt hungrig. Åt inte upp hela pizzan men plötsligt så kände jag ett lätt illamående. Hann säga; "jag mår illa" till killen sen var det på väg upp kändes det som. Sprang till toan, men det försvann lika fort. Känner fortfarande ordentligt obehag och kurrar lite i magen, men jag kräktes aldrig. Hade jag behövt det så hade det kommit upp. Det måste ha påminnt mig om något. Nu sitter jag i soffan och beter mig normalt. Har fortfarande obehag i kroppen men det är bättre än innan. Jättekonstig upplevelse.

Musik, min räddare

Har just nu en jobbig känsla. Men jag försöker att sitta kvar i min datorstol och låta det vara. Jag minns att musik hjälpte mycket när jag var yngre och hade ångest. Då var det depression och inte pga emetofobi men det hjälpte mycket. Jag brukade ta på mig lurarna och höja till max (kanske inte så bra för hörseln) och drömma mig bort i musiken. Brukade låtsas att det var jag som sjöng och att jag stod på en stor scen med massor av människor som var där för min skull. För att lyssna på lilla mig med den stora rösten. Oftast var det 3 Doors Down jag lyssnade på. Fortfarande ett bra band i mina öron. Så, just nu lyssnar jag på musik och drömmer mig bort till imorgon då jag ska till jobbet och gå in i studion. Jag är egentligen ledig imorgon men ska dit innan verksamheten börjar och sjunga. Jag ska spela in en låt med Sia bland andra låtar, och lyssnar just nu på den på repeat. Har ni hört Big Girls Cry? Vilken fantastiskt låt. Och vilken fantastisk artist Sia är. Jag kan säga att det hjälpt. Magen började göra lite ont, och då började jag tänka tillbaka på när jag hade ont här för ett par dagar sedan. Magen började såklart bubbla också och då spred sig paniken. Men nu har jag Sia i lurarna och skriver till er samtidigt. Och jag känner mig lugnare. Jag fixar detta. Alla har sina dåliga dagar. Man får bara jobba på att få färre dåliga dagar, och fler bra dagar. På tisdag börjar jobbet för mig igen och det är lite jobbigt. När man varit ledig såhär så är det lite som att börja om igen. Men visst hejar ni på mig, så som jag hejar på er? Vi fixar detta. Jag har min musik för att lugna nerverna. Vad har ni?

Känn lugnet

Klockan är 04.25. Jag ligger och sover lugnt bredvid min pojkvän. Och så vaknar jag upp hastigt, spärrar upp ögonen och har så himla ont i magen. "Nu!" tänker jag.

Jag har varit förstoppad i ett par dagar, detta händer ibland. Och det är oftast lite extra jobbigt när det händer. Kämpat på toa och inget har hänt. Men nu, mitt i natten så kom magen igång. Så, här sitter jag! Faktiskt glad över att för en gångs skull vaknat i panik av rätt anledning!

Ikväll var jag ute med en vän och sjöng karaoke. Hade fantastiskt roligt men tänkte på magen. "Tänk om den kommer igång här?" Så det har varit lite för mycket ångest. Men jag klarade det! Körde dessutom till en för mig okänd plats. Så, jag är rätt grym!

Sov gott, hörni. Jag ska kura upp mig bredvid min pojkvän och somna om men en lugnare mage,

Små steg blir till stora

Hej idag mår jag bra, och är helt fri från mina attacker. Jag har vunnit!

Detta skrev min pojkvän här på bloggen. Han ville också skriva. Så avslutade han med; "såhär hoppas jag att du kan skriva någon dag." Och så gav han mig ett fint leende. Ja. Det hoppas jag med. Längtar.

Jag kom iväg och körde till Arlanda. Påväg dit hade jag ont och var orolig. Pojkvännen satt bredvid. På väg hem så släppte det. När jag kom hem kände jag inget. Nu är det lite ömt men inte alls som det var innan. Då högg det i magen och jag blev riktigt orolig. Vet inte vad det var, men vet att jag inte vill känna av det igen.

God natt, hörni. Sov gott och låt inte ångesten ta över. Imorgon ska jag på lägenhetsvisning. Ja. Jag ska äntligen flytta med min kärlek. Vi vet såklart inte om vi får den än. Men jag är på gång mot nya mål. Jag skaffade mig jobb, och nu ska jag flytta. För några månader sedan hade jag ingenting och vågade inte heller någonting. Så lite ljus i allt mörker finns. Små steg blir till stora.

Ge tillbaka mitt liv

Ligger i soffan. För några timmar sedan fick jag ont och började må konstigt. Sa till mig själv; "detta är nåt annat. Känns i magen. Magsjuka." Bestämde mig för att sitta kvar ändå och lugna ner mig, och det försvann. Nu har jag mått bra ett par timmar men började få ont igen, fast denna gång på ett annat sätt. Gör ont i magen och slår bak i ryggen. Långt ner. Typ mensvärk fast känns som att det är på ett större område. Så nu är jag såklart orolig igen. Och jag ska hämta föräldrarna på Arlanda om ca 40 minuter. Är det därför? Är jag nervös för att jag ska iväg? Jag kan inte säga tillräckligt många gånger hur trött jag är på detta... Så förbannat utmattad hela tiden. Herregud det räcker. Sluta upp nu. Låt mig leva.

Trött på att kämpa emot

Idag är en jobbig dag. Det började igår egentligen då jag och killen satt i soffan och jag plötsligt kände mig yr och svag. Han såg det på mig direkt och tog verkligen hand om mig. Vi gick en promenad där jag fick prata av mig, och sen gav han mig en lång massage. Efter det mådde jag bra igen.

När jag vaknade imorse kände jag mig tung i kroppen och hängig. Det har hållit i sig hela dagen och varit väldigt jobbigt men också helt ok från och till. Nu när vi åt middag fick jag ont i magen som jag brukar få av magkatarr. Gör fortfarande ont. Så vet inte om jag ska ta nån tablett eller kämpa emot det. Jag är så trött på att kämpa... :(

RSS 2.0