Varför jag? Varför nu?

Min mage är konstig idag. Jag hade ju så ont i morse. Gick på toa, det var inget konstigt, och smärtan släppte lite. Somnade om igen. När jag vaknade gick jag på toa igen två gånger och det var lösare. Inte jätte, men ovanligt för att vara jag. Sen när jag hade ätit frukost så blev jag så glad, för jag åt ordentligt och behövde inte gå igen. Efter några timmar vilade jag en stund. De ringde och väckte mig från jobbet och undrade om jag kunde hoppa in ikväll fyra timmar från 21.00. Tanken är att jag ska åka och bowla vid 18, och bara der gör mig livrädd. Tänk om magen fortsätter att dumma sig? Efter samtalet så fick jag ont igen och det började bubbla. Gick på toa. Gick väldigt lite men fick kämpa så att säga. Så det verkar inte vara akut direkt. Men nu har jag ont. Detta är så hopplöst. Vad ska jag göra? Varför fick jag problem igen? Typ såhär var det sist när vi precis hade flyttat in. Fast det var värre då. Men ändå. Varför händer detta? 😔

För lite sömn

Sovit fem timmar och vaknade av att jag mådde illa och behövde gå på toa. Är normalt på toa men har lite panik. Så obehagligt att vakna upp på det sättet och må illa. Ska lägga mig snart igen och hoppas att det försvinner. Såklart tänker jag att jag är sjuk direkt. Usch, nej. Hoppas inte!

Museum

Igår började dåligt. Idag började bra.
Jag och sambon åkte till Tom Tits! Har ni varit där? Tar ca 45 min dit med bil. Han fick köra. Det var riktigt mysigt att vara bara han och jag på en liten utflykt. Sen åt vi pizza. Det har varit minimalt med ångest idag. Lite huvudvärk, lite oro och magont men utöver det har det gått kanon. Jag är stolt över mig själv!

Länge sedan. Ångest igen...

Hej. Hur mår ni? Jag har som vanligt haft en bergochdalbana. Ibland mår jag så himla bra och är så stolt över saker jag gör. Att jag vågar och ändå mår rätt bra efteråt. Och ibland blir jag bara så trött på min existens typ. Igår pratade jag med min kurator. Och hon sa såhär; "Kom ihåg att din hjärna är så mycket smartare än din kropp." Och det är ju det jag beskriver för er hela tiden. Jag vet ju att detta magont jag har just nu inte är något att oroa sig för. Men ändå tar min hjärna över kommandot och övertalar mig att det visst är något som är knasigt. Att det är något nytt på gång nu. När hjärnan och ångesten märker att något inte funkar på mig längre, så hittar dem nya sätt att lura mig på. Det är därför det alltid känns som att det är nya symptom. Att jag inte känt dem tidigare. Men i själva verket är det exakt samma sak. Jag har bara glömt bort hur det kändes sist. Man är sin egen värsta fiende. Och jag försöker att komma ihåg det. Men det är som att jag glömmer bort. Idag jobbar jag fram till 23.00. Jag hatar dessa dagar då jag måste jobba så länge. Det är tufft och påfrestande och jag mår dåligt 9/10 av gångerna på ett eller annat sätt. Men sen är det så skönt, får då vet jag att jag är ledig fram till tisdagen då måndagar är mina lediga dagar. Och vet ni en rolig sak? Jag kommer äntligen att få fast anställning. OCH jag går upp till 75%. Hur underbart är inte det? Jag är lite nervös över att börja jobba mer. Men det känns samtidigt fantastiskt att jag vågar ta steget. Senast i Augusti kommer jag att få fast tjänst. Nu har jag ont i magen. Men jag måste fortsätta att göra mig i ordning och starta min arbetsdag. Stor kram på er.

Hans närhet

Har haft kul idag. Jag har spelat in sång med en vän. Har gått jättebra, men såklart började jag må illa inte långt efter vi hade intagit vår köpta lunch. Som tur var gick hon hem innan det hann bli värre. Nu mår jag jätteilla. Jag har ätit upp resten som jag sparade i alla fall. Men jag blir så trött! Vill bara må bra och kunna ha kul! Det får lugna ned sig, sen ska jag fortsätta spela in innan min sambo kommer hem. Jag behöver hans närhet nu...

Hur svårt ska det vara?

Alltså jag kan inte ens sitta och njuta av solen en timma utan att få ångest. Fick huvudvärk och illamående, för att nu har jag fått för mig att man kan få solsting efter bara en timma i vårsol. Alltså vårsol. Den är inte stark! Säg att det är 15 grader ute i Stockholm idag. Är det bara jag eller har jag blivit värre i min sjukdom? Jag har blivit bättre på många sätt men samtidigt värre också. Blir tokig. Vill må bra. Vill kunna njuta av solen och sitta ute och må bra. Ska det vara då jävla svårt?!

Fullfölja

Hej!

Idag är det måndag. Vilket betyder att jag är ledig. Jag har fått en del gjort. Men mitt i allt började jag känna mig skakig och lite yr. Tänkte att jag åt dåligt igår och att en macka imorse inte räckte. Så nu har jag ätit mat och hoppas på att må bättre. Det är väl förmodligen ångest. Som vanligt. Men det är lika obehagligt varje gång. Jag tar det lugnt en stund men sen vill jag aktivera mig! Ta en skön promenad eller något! Ska försöka att fullfölja.

Bättre än förväntat

Jag kom hem för kanske 30 minuter sedan. Klockan är nu 20.13. Jag bestämde mig för att bara åka iväg på planerna jag hade. Tog en alvedon för säkerhets skull för att huvudet värkte så mycket. Och jag kände inget under dagen. Har mått lite illa från och till men var så inne i det jag gjorde och glömde bort det. Just nu när jag sitter här hemma i soffan så känner jag dock ångest. Mår lite illa, går upp och ner. Höll på att få en attack men det la sig, och huvudet gör ont igen. Det viktigaste är i alla fall att jag klarade av dagen. Fick mycket gjort. Vi får se hur resten av kvällen blir.

Lurar i hörnet. Attackerar när den vill.

Vaknade med huvudvärk. Det ena ledde till det andra och en panikattack utlöstes. Ni vet när jag tror att jag ska spy och springer på toa. Men den fick aldrig riktigt utlösas. Jag tänkte för mig själv; "toan är där. Spy så är det klart." Och då gick det ner igen utan att ha nått den där toppen för att snabbt gå ner så att jag mår bra igen. Så nu ligger inte ångesten på 0 igen utan på typ 6. Jag behöver den där attacken. Att den når toppen så att jag kan slappna av sen. Men självklart är det bra att jag lyckades manövrera. Att jag nästan orädd sa till mig själv att bara spy. Men nu är jag rädd för att ångesten ska ligga och lura hela dagen.

Ont i magen och hypnos

Hejsan.

Jag testade självhypnos idag. Provat tidigare med, men denna gång blev en obehaglig upplevelse. Allt började snurra och jag fick avbryta. Ska prova igen tänkte jag någon dag snart.

Fick ont i magen idag. Längst ner i tarmarna. Och det har hållit i sig hela dagen utan att gå över. Har ändå jobbat och ätit normalt, så jag är väldigt stolt över mig själv. Jag har inte fått panikångest eller ens lite ångest över huvud taget. Men såklart har jag känt oro. Jag har liksom inte varit dålig i magen eller något sånt, utan har bara haft ont långt ner hela dagen.

Är ju såklart glad över att jag inte mår dåligt! Men ni vet ju hur det är...

Mardrömmar & illamående

Jag sov så dåligt inatt. Där under kvällen blev jag ju illamående som sedan gick över och gick upp och ner. När jag gick och la mig kom det tillbaka igen och jag mådde jätteilla. Men jag härdade ut. Somnade till slut men vaknade flera gånger i panik. Vaknade med illamående dessutom vilket är ovanligt att jag vaknar med mitt i natten. Och så mardrömmar på det.

Nu är klockan strax efter 10.00 och jag har gått upp. Måste äta frukost och göra mig iordning för jobb. Jag orkar verkligen inte. Känns jobbigt med tanke på hur jag mådde igår. Samtidigt blev jag ju bättre sen. Man får försöka tänka positivt. Måste ju gå och jobba.

Jag tänker vinna över psyket

Hej!

Efter att jag hade ätit lunch så bestämde jag mig för att handla. Köpte inredning och pysslade med lite projekt. Spraymålade lite och gjorde om fönsterbrädan med plast-dekor. Satte upp två lampor också. Så jag pysslade ordentligt! Och kände inte av magen mycket alls. Nu på kvällen efter maten gjorde det lite ont och började må himla illa. Men nu känns det bättre. Går lite i vågor. Men det viktiga här är att jag fixade det. Igen. Måste få in det i huvudet. Jag fixar det! Jag är stark och det är bara psykiskt!

Ger man bara upp?

Nä hörni. Satt igår och tänkte att jag måste börja skriva lite fler positiva saker som händer i mitt liv. Och ni vet att när jag inte skriver så mycket, så brukar jag må rätt bra. Och jag har mått rätt bra i helgen. Jobbade i fredags kväll, var ute och handlade och fixade hemma i lördags för att sen åka till mamma och pappa, och igår så hade jag ett fotojobb. Så det har liksom rullat på. Idag skulle jag träffa en vän och kollega och jag planerade på att åka ut och handla lite först och sen träffa henne hos mig, men jag fick så ont i magen. Gick på toaletten igen, men tyckte inte det hjälpte jättemycket. Lite bättre men det håller på och hugger i magen. På olika ställen. Och det strålar ut i ryggen. Så jag ställde in... Känner mig så dum! För det blir ju typ alltid bra! 1/10 av gångerna är det något. 9/10 är det ångest. Hatar att ställa in för att jag är osäker och rädd. Vad hade ni gjort i min sits?

Min plan nu är i alla fall att ta det lugnt tills det känns bättre och sen åka iväg och handla det jag ville. Orkar inte sitta här och ha ont mer... Ska jag ändra om hela kosten och äta bättre? Vad ska jag göra? Hur gör man, vart börjar man? Har ingen ork kvar...

Produktiv

Idag har jag gjort sjukt mycket. Vaknade först upp och var hängig. Ont i huvudet, supertrött, täppt och hade ont i bihålorna. Tog det lugnt ett tag i soffan och bestämde mig sen för att städa lägenheten. Jag höll på i 1,5 timma och rengjorde allting. Känner mig superduktig! Tvättade samtidigt och hängde precis upp tvätten. Fick i mig lite lunch för någon timma sedan också. Nu sitter jag i soffan igen. Känner av i halsen och bihålorna så det är lite jobbigt. Men jag tror att det är pollen faktiskt. Jag får se om det blir värre sen. Jag började må lite illa när jag hängde upp kläderna. Helt klart ångest men jobbigt ändå. Vill inte må såhär längre.

Jag är väldigt glad över att jag ändå fått så mycket gjort. Mår sådär men det löser sig i slutändan. Ikväll jobbar jag på krogen. Det ska bli roligt eftersom att det bara sker varannan fredag nu för tiden.

Nä hörni. Lite vila kanske gör mig piggare! :)

RSS 2.0