Känslan

Så stolt. Pratade med mig själv i bilen och berömde. Både vägen dit och tillbaka gick hur smidigt som helst utan några som helst problem! Klappar mig själv på axeln och peppar mig själv!

Som en bakterie

Precis som en bakterie eller ett virus, trivs min ångest väldigt bra i vissa lägen. Nu har jag t ex både ont i magen och halsen. Plus att jag sovit lite mindre än vad jag behöver för att hantera min ångest så det blir dubbelt så jobbigt. Med bra sömn brukar det vara hanterbart.

Idag har jag läkarbesök hos ortopeden. Jag ska göra nya inlägg till fötterna borta i Danderyd. Också lite av en stress. Har kört till Danderyds Sjukhus förut men detta ligger inte exakt där så är nervös för det med. Avskyr att köra på ställen jag inte känner till. 

Så, min dag idag är tuff... Som tur är har jag ingen kund eller så senare. Raka vägen hem sen och kurera. Typiskt att bli förkyld också. :/

Helt slut

Så jävla trött. Så jävla less. Kan aldrig slappna av. Kan aldrig bara få vara. Måste hela tiden vara orolig. Hela tiden ha ont i magen, hela tiden illamående. Det går framåt, sen går det bakåt. Vissa dagar är jättebra. Andra katastrof. Vad fan är jag rädd för egentligen? Jag kräktes ju. Allt gick bra. Jag är hemma. I säkerhet. Varför är jag då rädd? Jag vill skrika, jag vill gråta. Samtidigt som jag försöker att ge mig själv en klapp på axeln som kämpar med detta varje dag. Sluta ta över mitt liv! Sluta styra över mig!

Jag tänker ofta på vad i mig det är som gör mig så rädd. Vart har jag gått sönder någonstans? Vilken del av mig behöver repareras? Månader i terapi, och jag blir inte bättre. Snarare tvärtom.

Så nu sitter jag här igen. På toa. Magont och illamående. Det är väl min säkerhet, igen. Jag hade övat bort detta beteende. Att gömma mig på toa ifall jag skulle spy. Tyvärr har jag börjar öva in det igen. Men, jag tänker inte ta för hårt på det. Om det är det som krävs för att lugna ner mig just nu, så låt det vara så.

Vet att jag är stark. Vet ju det. Varför gör detta mig så svag då? Är så utmattad...

Never ending story

Jag vill bara klargöra en sak. När folk säger "men du behöver bara kräkas så kommer du inte att vara rädd längre" till en person med kräkfobi, säger jag att det är det mest arroganta man kan säga. Och jag klandrar inte det folket. För jag trodde någonstans själv att det var så simpelt. "Men kräks då! Då släpper all ångest!"
 
Som jag skrev för inte allt för länge sedan, så fick jag magkatarr. En ordentlig attack som fick mig att kräkas. Jag fick alltså så ont i magen så att jag kräktes av smärtor. Och då pratar vi hela baletten. Från att känna att nåt är på väg, till att springa till badrummet, till att stirra på toalettstolen och tänka att kanske, kanske kommer det inget, kanske är det ett falskt alarm som så många gånger förr, till att sätta mig ner på knä, hålla för ögonen, hulka och spy. Och, till att efteråt känna lättnad. Att det var skönt, att magen inte gjorde lika ont längre. Men blev jag av med min fobi?
 
Jag kommer ihåg känslan undet tiden, och känslan efteråt. Under tiden spred sig paniken, och medans jag satt där på knäna och hulkade, hulkade och kippade efter andan så verkade allt så overkligt. När jag väl kräktes var det läskigt, samtidigt befriande. Jag hade ju glömt hur det kändes att kräkas. Jag blir rätt äcklad såhär i efterhand. Jag vill fortfarande inte vara med om det igen. För sanningen är, att hur "givande" detta än ska vara för en, att möta sina rädslor och fobier, så gav detta inte mig någonting. Nu vet jag ju att jag kan spy. Nu är jag inte odödlig längre. Så när jag mår illa och får ont i magen, så mår jag fortfarande lika dåligt. Och nu vet jag att det kan ske igen.
 
Så nej. Det är inte bara att möta sina rädslor. Jag är fortfarande lika jävla rädd. Och mest rädd för att kräkas utomhus, framför någon nu. Mer än innan. Det är ju perfekt. Det tar aldrig slut.

Tillbaks på ruta 1

Somnade med jobbigt illamående. Vaknade nu, någon timma senare i ren panik i ett sådant skarpt illamående att jag satte mig inne i badrummet. Så, här är jag nu... Sitter på badrumsgolvet, bredvid toalettstolen, ifall jag skulle kräkas. Som jag gjorde förra veckan. Jag trodde att det var en lärdom för mig. Men just nu känns min fobi värre än någonsin. Tillbaks på ruta 1.

Att kräkas med kräkfobi

Fortfarande lite svag i kroppen. Det som hände när jag kräktes här om dagen i mitt tidigare inlägg, var att jag fick magkatarr igen. Ifrån ingenstans kom det, och jag fick så ont att jag kräktes. Jag har varit lite kluven i hur jag känner. Stolt givetvis, men oron finns kvar. Det är fortfarande jobbigt att bli illamående.

Jag tvättade bilen nyss för hand. Blev otroligt jobbigt mot slutet och känner yrsel och illamående men gjorde det i alla fall trots rädslor. Det är jag stolt över.

RSS 2.0